Cred că nu ar trebui să intri cu ea în spațiul privat. Iar în cel public să nu rănești oameni dacă apare vreo defecțiune sau vreo pasăre va intra în ea. Elicea unei drone poate afecta ușor vederea pe viață a oamenilor.
- Zborul cu drona este permis numai cu mentinerea contactului vizual cu drona in permanenta (asta inseamna, printre altele o altitudine de maxim 300m si o distanta de zbor maxima in plan orizontal similara)
- Este interzisa decolarea/aterizarea in zone urbane (zone de intravilan) si zborul (survolul) peste multimi mari de oameni (ramane la latitudinea fiecaruia sa interpreteze termenul "multime mare") – conform HG nr. 912/2010
- Doar dronele cu o greutate de peste 500g trebuie inregistrate la Autoritatea Aeronautica Romana (conform OMT nr. 1338/25.10.2016)
- Doar pentru dronele cu o greutate de peste 15KG este necesar un certificat de navigabilitate pentru pilot, suplimentar fata de certificatul de inregistrare al drone care e oricum obligatoriu peste 500g (PZN – Permis de zbor national, conform prevederilor Capitolului 6 "Vehicule aeriene fara pilot la bord (UAV)" al RACR AZAC "Admisibilitatea la zbor a unor categorii de aeronave civile", editia 01/2007)
- Doar pentru dronele cu o greutate de peste 20KG este obligatorie detinerea unei asigurari RCA pentru drona (conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 785/2004 al Parlamentului European)
- Pentru fotografierea sau filmarea cu drona este necesar, conform legii, sa aveti aprobare de la MAPN (in baza prevederilor para. f, alin. (1), art. 4 al HG nr. 912/2010 pentru aprobarea "procedurii de autorizare a zborurilor in spatiul aerian national")