In primul rand trebuie sa aiba acelasi socket pentru procesor si acelasi tip de memorie (DDR, DDR2 sau DDR3). Ar mai fi interfata de conectare a hdd-ului (IDE sau SATA), la fel si in cazul dvd/cd-rw-ului. Trebuie sa vezi si ce tip de placa video ai (PCI, AGP, PCI express) si sa ai socket pe placa de baza pentru ea.
In concluzie, daca poti, mergi pe varianta unui calculator nou (eventual il iei pe componente).
Pai am vrut un pc nou de la altex cu i3 3210M 3, 2/ 6gb RAM/ ATI Radeon HD 7450/ 500G HDD Western SATA la doar 1400 lei dar insa nu imi permit urmatoarele cateva luni si de aceea ma gandeam sa cumpar piese pentru acesta mai vechi, dar cu rami? sau sursa? este vreo problema la fazele astea?
O ultima intrebare (probabil), am vazut ca unele placi de baza au placi video integrate invidia sau AMD, pot sa imi cumpar placa mea video pe care sa ma joc nu? exista vreo setare pe care trebuie sa o aplic in legatura cu cele 2x placi? adica sa o selectez pe cea performanta sau ceva de genu?
Nu se merita sa mai investesti in piese, de preferat ar fi sa-ti cumperi un PC nou.
adrian120 întreabă: