| Stefan123x a întrebat:

Vreau sa imi cumpar o memorie ram care zice la specificatii ca e SINGLE CHANEL, asta inseamna ca nu mai pot adauga una pe langa sau ca e doar o placuta?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Memoria nu este single channel... Single Channel zice exact de aia, fiindcă e o singură memorie...

Placa de bază este Single sau Dual, sau Triple, sau Quad Channel. Și de fapt nici placa de bază, ci Procesorul in sine are controller-ul de memorie Single (nu mai există de mult așa ceva...) Dual, etc. Placa de bază doar "suportă" Single, Dual, etc. Adică are conexiunile și sloturile fizic necesare pentru a instala 1, 2, 3... n bare de RAM. Procesorul poate avea memory controller Quad Channel dar placa de bază (de obicei de buget sau din cauza restricțiilor de spațiu, ex. mini ITX, sau custom form factor/build poate avea doar două sloturi pentru. memorii, adică doar conexiuni pentru. Dual Channel) deși în practică un procesor cu Quad Channel reprezintă ceva de top. Evident și componentele aferente vor fi tot de top, așa că nu ai să găsești practic proc. cu Quad Channel memory controller și placă de bază să "suporte" doar Dual.

Ce poate avea un RAM "dual" sau "single" e banking-ul, adică în funcție de capacitate și densitate, pot fi necesare chipuri pe doar una sau ambele fete ale cablajului imprimat.

Deci. Dacă vrei Dual Channel, iei un kit Dual Channel format din 2 memorii RAM. Sau două bare de RAM identice (un RAM = un canal)
De preferat să iei un kit fiindcă ambele memorii sunt atent selectate la binuire cu aceleași caracteristici de performanță / eficiență. Mult mai apropiate decât ce ai să nimerești tu la întâmplare cumpărând 2 bare de RAM "identice" probabil diferențele pot fi de un ordin de magnitudine între apropierea caracteristicilor dintre un kit Dual și două bare de RAM "identice".

| Stefan123x explică (pentru anonim_4396):

Aplauze :') Ziscai un discurs, era sa plang
Tot respectul. M-ai lamurit.

| Mariaavrmaiancu a răspuns (pentru anonim_4396):

Alo! Memorii single (SDR) nu se mai fabrica. Confunzi single channel cu Kit dual. Toate memoriile care se numesc DDR sunt dual channel. Cand se pun doua memorii se numeste Kit dual channel pentru ca fiecare memorie are u dual channel. Ia CPU-Z si citeste frecventa memoriei tale. Vei vedea ca se afiseaza la jumatate. De exemplu: eu am de 1600 Mhz si afiseaza 800 Mhz. Pentru ca este dual channel.
In final iti dau un sfat: nu mai jigni oamenii care te contrazic. Asta nu-i dialog ci rautate. Viata o sa ti-o traga o data pentru rautatea ta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mariaavrmaiancu):

Prietene, probabil mie mi te-ai adresat. Când mai simți nevoia să o faci pe războinicul luminii, măcar vine cu argumente și informații corecte. Double data rate cred că am explicat și mai sus ce înseamnă. Dual channel înseamnă ceva, double data rate înseamnă altceva. Ai internet, ai acces la informație, nu ai nici o scuză să vii cu informații din burtă, după cum îți suna ție bine la ureche. Vezi că te cam faci de râs.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mariaavrmaiancu):

Apropos, răutatea vine din prostie. Acum să îți dau și eu un sfat... Data viitoare când vrei să postezi un răspuns, măcar informează-te în prealabil despre subiectul în cauză și despre persoanele care discută respectivul subiect. S-ar putea să eviți așa multă ironie în posturile tale.

20 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ca sa te putem ajuta trebuia sa spui ce placa de baza ai sau ce laptop?

| Stefan123x explică (pentru Salontanul):

Placa de baza ASUS H110M-R/C/SI, Socket 1151, Bulk

In specificatii spune ca suporta dualchanel, asta inseamna ca nu merge single chanel?

| ziftode a răspuns (pentru Stefan123x):

Aproape intotdeauna merge single channel (exceptiile care confirma regula sunt asa de putine ca le numeri pe degetele de la o mana deci nu merita mentionate)
dar, dual-channel dubleaza bus-ul de memorie (de la 64 la 128biti) si alte avantaje

| Salontanul a răspuns (pentru Stefan123x):

Daca suporta dualchannel merge si singal. Daca suporta numai singal nu mergea dual. Iti recomand, daca poti, sa pui doua memorii dualchannel.
Vad ca suporta 16 Gb pe slot la frecventa de 2133 Mhz. Atentie! Este important asta cu frecventa!

Imi spui sa pun douo memorii dual chanel, adica sunt si placute dual chanel, gen o singura placuta dual chanel, sau sunt doar kituri dual chanel? happy
Chiar vreau sa imi cumpar asta seara happy

De cati Gb vrei? Spune-mi si-ti caut eu.

Http://bit.ly/2J3tDLD Ia doua bucati. E dual channel. Sau daca tii la a ta, e mai ieftina aici: http://bit.ly/2HHHpUP Doar ca a ta n-am gasit nicaieri daca-i singal sau dual.

Ok, eu tot nu am intles cum aia e Dual Chanel si a mea nu :")
Ma gandeam ca a mea e mai buna pentru ca are carcasa cu radiator.
Si tot nu am inteles de ce dual e mai bun ca single happy

Am gresit eu mai sus. Toate si aia-i dual channel ca scrie DDR 4.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu te lua dupa "Distrus83" Dupa cum ii spune si numele este chiar distrus. Habar n-are dar se baga. Dual Channel este o singura placuta. De aia se numesc DDR(Double Data Rate).

Ehh, o fi bine n-o fi bine, deja ma doare capul. O iau pe aia cum a ramas, le-oi nimeri eu, daca nu e ceva bine, ma descurc.
Oricum, mersi mult de tot si tie ca ai avut timp cu mine.
Tot respectul!

Sa fii iubit! Ca sa te documentezi mai bine citeste si aici: https://mariuscucu.ro/probleme-upgrade-memorie-ram/
Altfel risc sa zici ca are dreptate individula ala distrus rau.

| Cristian_Cristi_1986 a răspuns:

Este o singura placuta, si da, mai poti adauga alta pe langa ea, dar mai bun este dual.

| Stefan123x explică (pentru Cristian_Cristi_1986):

Mai bun e dualchanel, gen sa cumpar douo placute de acelasi fel?
Am vazut pe siteuri la filtre cand dau sa imi caute doar dual chanel, imi da numai kituri de cate douo placute.

| Cristian_Cristi_1986 a răspuns (pentru Stefan123x):

Hai ca sa te fac sa intelegi o babeste cum sta treaba cu dual chanel ori mai multe.
De de exemplu ai o galeata de 10 L si 2 galeti de 5 L, mai reped le golesti pe alea de 5 L decat pe aia de 10 L, acelasi lucru este si la umplut.
Asta inseamna ca iti ridica viteza in jocurii datorita ca se incarca si descarca mai repede memoria ram
Nu am citit toate comentariile si daca vrei neaparat sa-ti cumperi memorii spune-mi ce componente( placa de baza, procesor si sper ca sursa o ai peste 600w ori echivalent ) ai si ce buget, iar eu iti spun ce sa-ti ei.