| Pitbullllll a întrebat:

Vreau sa incep un proiect nou pe Youtube, vreau sa postez desene pentru copii insa vreau ceva original, intrebarile sunt cu ce program as putea sa fac animatiile si ce credeti ca ar prinde cel mai bine? Dau funda

3 răspunsuri:
| PainTech a răspuns:

Stai să îți explic ceva. Desenele animate nu se fac bătând din palme.

1. Necesita mult timp.
2. Necesita multa pricepere.

1. Mult timp. Exemplu : Pixar.
În studiourile Pixar exista zeci de echipe cu câteva sute de angajați. Scenariști, pipeline, Desenatori Gr 1, Desenatori Gr 2, Storyboard.
Destul de multi oameni, nu? Nici pe departe. Asta e doar pentru schiță. De aici urmează greul :
Modelatori, texturieri, voice-over, ingineri sunet, ingineri lumini virtuale, ingineri particule, Animatori 1, animatori 2, programatori pentru scenele cu zeci de personaje, că nu sta nimeni sa animeze atât, color-grading, suport tehnic, și cred că am omis câteva departamente. Apoi durează până și o zi până ce servere ( render farm ) de mii de ori mai puternice decât calculatoarele noastre randeaza o secunda din film. Cam multă muncă. Exista un motiv pentru care Pixar scoate doar vreo 4-5 filme pe an...

Pe 2D e ceva mai ușor, sa zicem că stai in medie o zi de lucru la un minut de desen animat dacă ești priceput și ști ce faci.

2. Ținând cont că nici măcar nu ne-ai spus daca vrei 2D sau 3D și nici stilul ( clasic, stop-motion sau modern, ajutat de computer, in care nu trebuie sa desenezi fiecare cadru ) presupun că habar nu ai cu ce se mănâncă toată treaba și maximul de animație pe care l-ai făcut a fost schimbarea slide-ului in PowerPoint. E că și cum ai veni și ne-ai întrebă "Salut, recomandați-mi un ciocan cu care pot sa construiesc o casă.". Habar nu ai in ce te bagi.

Acum îți răspund la întrebare. Presupun că vrei ceva modern, 2D. Uite aici programe : Photoshop, Ilustrator, After Effects, Animate, Crazytalk Animator ( asta e ceva mai ușor, recomand pentru tine ).

| SiA31 a răspuns:

Program nu știu.
Dar puștiul meu de 4 ani, se uită la tot felul de prostioare cu acțiune. Nu caută neapărat ca persobajele să vorbească. Ceea ce își dorește e muzică sau sunete cât mai variate, care să îi atragă atenția, iar acțiunea să fie constantă. Să își plimbe ochii pe ecran după energia personajelor happy
Baftă!

| byee a răspuns:

Animatile de inalta calitate se fac cu Adobe animator si Adobe after effects le poti instala pe trial 2018 si schimbi amtibill.dll cu unul crack de pe net si il ai permanent dar va dura timp de unul singur adica 1 minut de animatie 3d este 80 de ore si unul 2d 40 de ore