Stii cam ce placa poti sa-ti cumperi:
http://www.emag.ro/......ELF4KBBBM/
sau
http://www.emag.ro/......EH50KBBBM/
si
http://www.oktal.ro/......12130.html
si depozitul de calculatoare:
http://www.whatwhere.ro/......culatoare-
(sper sa fie corect)
Intaite de ati recomanda o placa video raspunde la urmatoarele intrebari:
cand vrei sa faci achiztia?
ce sistem ai? procesor ram si placa de baza
la ce vei folosi acea placa video?
mai poti plusa inca 100 lei pentru o placa video?
Da, am cam uitat.
CPU : Amd athlon 64 x2 4200 + 2.2 ghz ( lucreaza la 2.6 Ghz stabil, nu e foarte slab).
Sursa 450W
Ram 2GB ddr2 ( in curand voi lua inca 1gb, cand voi lua placa video, cu siguranta voi lua inca un gb)
mobo GA-61P-S3
Decat sa dai 300 lei mai bine deloc
daca vrei ceva cat de cat bun ia un hd 7770 1 gb de la amd sau de la nVIDIA 650 gt
La 600 de lei Radeon-ul HD 7770 e cea mai buna placa pe care si-o poate cumpara. In testele de performanta Radeon-ul a iesit peste GT 650, chiar daca placile Nvidia au o reputatie (sa zic asa) mai buna. Desi acum nu mai merita investitia (decat sa dai 600 lei pe HD7770 mai poti strange banuti pana pe la 750 lei si-ti iei o placa mult mai buna) atunci cand am luat-o era foarte buna pentru orice joc nou aparut. Acum, lasand procesorul grafic la o parte, e important sa stii sa alegi si producatorul placii propriu zise. Intotdeauna am optat pe cat posibil pentru ASUS sau Sapphire.
Da evident, este alegerea lui, aici pe TPU sunt multi fani boy nVIDIA de asta am zis si nVIDIA, si eu sunt de parere tot cu 7770
Pustiule, o placa performanta pe care sa o tii cel mult 3 ani de acum inainte sub 650 de lei nu gasesti. Daca vrei sa te joci cu ea Counter-Strike, eventual Super Mario atunci gasesti si la 300 de lei dar, daca vrei sa joci cu ea jocurile ce vor aparea in 2014, 2015 poate 2016 atunci ti-am zis, sub 650 de lei nu gasesti.
Oare am zis ca ma joc counter strike sau altceva? cu un gt 630 sau un raedeon 7730 te joci counter? cu raden 7730 care e 289 lei ( nu 650 lei ) poti sa te joci GTA V. Si de arogante d'astea cu " daca vrei sa joci mario ia-o pe aia " si altele m-am saturat.
Pustiule Radeon-ul tau 7730 si GT-ul 630 ambele au memorie de tip GDDR3. O placa decenta pentru a juca GTA V are memorie GDDR5. Stii care e diferenta dintre GDDR3 si GDDR5? Iti spun eu: e colosala. E ca de la cer la pamant. Eu am un ATI HD 7770 cu memorie de tip GDDR5 si vreau sa-ti spun ca placile alea enumerate de tine nu se pot compara cu ce am eu. Cu toate astea, cu placa mea pot juca GTA V-ul la detalii medii ca sa se miste decent, deci gandeste-te singur cam cum o sa ruleze placile alea GTA V-ul. Te poti juca GTA 5 cu Radeon-ul 7730 in masura in care iti place sa joci la detalii grafice minime si eventual sa miste sacadat.
Stiam si eu care e diferenta dintre ddr3 si ddr5, si sa stii ca nu e numai o singura placa gt630. sunt zeci. 4gb/2gb 128biti/64 bit ddr3/ddr5, deci nu stiu de ce zici tu ca are memorie ddr3 in mod special, si 7730 la fel. are ddr5.
In legatura cu placa pe care o voi cumpara probabil voi lua o placa SH gtx 550 Ti sau hd 4870x2
Spun asta fiindca alea la 300 de lei au memorie DDR3. Nu vei gasi placa video sub 550 de lei cu memorie tip GDDR5. Poate la mana a 2-a.
Http://www.azerty.ro/......24mb-gddr5 uite aici gt 630 ddr5 289 lei :) ( nu ca ar fi o placa buna, dar ti-am aratat ca sunt placi ddr5 si pana in 300 lei ). Hd 7730 2gb ddr5 este 330 lei, nu 650 cum ai zis tu.
Vad ca esti incuiat la cap ca basescu.
ia placa aia si o sa vezi ce buna e!
crezi ca noi suntem pusi degeaba aici?!?!?
prietene hd 7770 si 7790 merita, celalate sunt petarde, intelegi? petarde din astea de revelion,
daca esti incuiat la cap si o ti pe a ta, cumparo si sa ne zici si noua cum e )
Asta ai inteles tu? Am vrut sa ii arat "pustiului" ca sunt placi ddr5 pana in 550 lei, intelegi? in plus, nu sunteti pusi degeaba, dar pana acum chiar nu mi-ati dat un raspuns concret, am cerut o placa video, care vi se pare cea mai buna pana in 300 lei maxim 315 lei, iar voi mi-ati dat exemple de placi bune la 550 lei, e diferenta, aproape dublu, credeti ca ma ajuta cu ceva exemplele astea? In plus m-am decis fara criticile voastre, nefolositoare.
Si eu am spus clar decat sa iei o joarsa de 300 lei mai bine deloc strangi bani si iei una calumea
Gabytzzzzzu întreabă:
alexandrahvf întreabă: