| Fidec a întrebat:

SALUT TPU, vreau sa va adresez cateva intrebari :

-este ok daca renunt la windows si trec la linux [ cum ar fi mandriva linux]
-de unde pot downloada driverele pentru un linux [ la mine pe dvd cu drivere nu am ]
-si cum fac conexiunea la internet. Ms. FUNDA+INVITATIE [ DAPDAP42@YAHOO.COM---E-MAILUL MEU].

11 răspunsuri:
| BLKZ a răspuns:

Ca si distributie Linux, iti recomand Linux Mint sau Ubuntu. Driverele se instaleaza automat(sau le descarci de pe site-ul producatorului daca au suport Linux) iar conexiunea o faci folosind comanda -sudo pppoeconf in Terminal. Sunt jocuri destule si pe Linux, majoritatea dintre ele open-source(adica gratis). Grafica nu e cine stie ce, dar au o experienta multiplayer incredibila(Teeworlds, Warsow s.a.m.d.). Poti rula.exe-uri cu ajutorul programului Wine, dar functionalitatea 100% nu este garantata(crash-uri, lipsa sunet etc.). Daca esti un hard-core gamer, stai pe WIndows, dar daca navighezi mult si joci din cand in cand cate un joc casual, treci pe Linux.
Am uitat sa mentionez ca distributiile Linux consuma mult mai putine resurse decat Windows.

| Fidec explică:

De jucat nu prea mai joc, mai mult online pe FB etc.dar din cate stiu eu pe linux YAHOO MESSENGER nu putem sa il instalam, nu?

| BLKZ a răspuns (pentru Fidec):

Poti instala Pidgin sau alte aplicatii chat, care fac acelasi lucru ca si Messengerul dar consuma mult mai putine resurse.

| Fidec explică (pentru BLKZ):

Pai dar nu o sa pot folosii adresa mea de messenger.nu?

Ba da, o sa poti folosi id-ul.

Aha am inteles, mersi...si in final ce ma sfatuesti sa instalez? ce linux ai avut sau crezi ca este mai bun?!

Eu momentan folosesc Ubuntu dar am auzit numai lucruri bune despre Linux Mint dar mi-e sincer lene sa fac un cd bootabil cu acesta. In mare, Mint e aceeasi treaba cu Ubuntu, doar cu o interfata mult mai prietenoasa(Gnome 3) fata de Unity la Ubuntu, care e foarte nasoala si migrarea spre un OS comercial, fata de Mint care incurajeaza free-source(gratis).
Ai aici opinia unei persoane care a folosit Mint timp de 6 luni : http://www.arenait.net/2010/11/14/dupa-6-luni-cu-linux-mint.html.

Si in final ce ma sf sa bag? ce linux?! tu ce ai avut instalat in pc?

Cred ca LINUX MINT am sa instalez...

| Aq_Munteanu_1996 a răspuns:

Nu prea... Decat daca ai vrea sa inveti porgramare mai mult sa-ti instalezi linuxu si daca esti mare fan al jocurilor pastreaza windows

| atotstiutorulll a răspuns:

De ce crezi ca te-ar ajuta mai mult linuxul?