| eneaclaudiu93 a întrebat:

Salut tuturor!
A`si dori sa`mi cumpar un DLSR
Am la dispozitie un buget de 3000 lei cu care pot cumpara doar din magazinul Altex iar avand in vedere asta, nu prea am de unde alege asa ca m-am gandit prima data la un Nikon d3200 sau d5100 dar vazand diferenta de claritate a imeginilor dintre Nikon si Canon, am ales sa merg pe Canon 550d sau 600d! vreau sa dau la facultatea de arta, foto/video avand in vedere ca am terminat liceul de arta si imi plac foarte mult fotografiile artistice. nu stiu daca voi face o cariera din asta dar mi-ar placea in timpul liber sa mai merg la o nunta, un botez etc. sunt innebunit dupa fotografia artistica, natura etc. as vrea ceva cu focalizare foarte buna... dupa toate acestea sper ca ati inteles la ce ma refer si imi vei putea explica si da o parere care sa ma lamureasca in problema mea. Va multumesc frumos tuturor celor care ati avut rabdarea de a`mi citi nelamurirea si a ma LAMURI!

Răspuns Câştigător
| virusake a răspuns:

Nu stiu pe ce ai verificat tu si in cea conditii, dar pe partea foto, cele doua variante de la Nikon sunt sub D5100 (intr-adevar, D3200 este printre cele mai proaste modele scoase, dar D5100, chiar este unul reusit, care si in review-urile de pe net iese mai bine decat 600D).

Pe partea video, intr-adevar Canon-ul sta mai bine, setari mai multe, inregistrare in sine mai buna, jack pentru microfon extern, dar sa nu te astepti sa filmezi ca si cu un stadycam. laughing

Daca acea parte video este secundara, si pui accent in special pe foto, te poti uita si la D90. Este un model ceva mai vechi, putin in spate d.p.v. al calitatii senzorului (fata de D5100), dar are avantajele unui aparat semi-pro, printre care display-ul secundar pentru setari (foarte util cand o sa inveti bine aparatul) si cel mai mare avantaj este motorasul de af in body, care iti ofera compatibilitatea cu multe alte obiective, chiar si cele mai vechi, dar foarte ok (adica cele care nu au AF-S).

3 răspunsuri:
| BLKZ a răspuns:

De ce nu comanzi de pe net? Preturile sunt mai avantajoase, ai de unde alege, sunt produse la promotie etc.

| GuessWho95 a răspuns:

Hm eu as merge pe Nikon D3100.

| IrimiasCosminAndrei a răspuns:

Eu merg cu BLKZ.