| ElenaSt2011 a întrebat:

Salut tuturor.

Imi poate scrie cineva cum se numeste programul cu care pot afla daca o portiune a unui anumit text este copiat de pe unul sau mai multe website-uri?

Am nevoie neaparat de aceasta informatie, pentru ca in urma aplicatiei mele pentru un post s-a intamplat ceva cel putin ciudat.

Am aplicat pentru un post de content writer for English websites. Mi s-a cerut sa scriu un articol cu tema Excizia discului intervertebral si mi s-a dat un sigur website in engleza drept model. Nu mi s-a zis nimic mai mult. Acesta a fost testul.

Am facut cercetare pe internet, am cautat mai multe website-uri de profil pe internet, si am gasit un website cu toate informatiile necesare si care indeplinea toate cerintele mentionate de firma care mi-a cerut sa scriu acel articol.

Am tradus portiuni ale website-ului respectiv si le-am trimis doamnelor care mi-au cerut asta.

CEO al firmei mi-a scris ca testul este bun (este si corect din punct de vedere gramatical - sunt profesoara de engleza si germana de multi ani) si am fost programata la un interviu pentru angajare. Dar, CEO cand a facut interviul, mi-a cerut sa refac articolul scris pe motiv ca nu am voie sa fac traduceri ci, politica firmei este sa fac cercetare si sa scriu articole (pe teme medicale si legale) cu cuvintele proprii.

I-am zis ca nu am folosit informatii gasite pe site-uri englezesti, pentru a nu primi reprosuri ca fac copy si paste. Am ales sa traduc informatii de pe un site romanesc, caci indeplinea toate cerintele cerute, iar clientul american nu putea sa imi reproseze ca am copiat de pe net.

Degeaba i-am zis ca nu sunt medic sa pot scrie articole medicale cu cuvinte proprii. In plus, medicina fiind o stiinta exacta, exista anumiti termeni medicali si proceduri folosite in operatii despre care trebuie sa se scrie in articole medicale. Indiferent ca vrei sau nu, se ajunge la traduceri cand se scrie ceva pe teme medicale complexe - cum era tema mea.

Nu pot inventa eu noi termeni medicali, noi metode de operatie sau noi aparaturi folosite pentru inlaturarea discului intervertebral (asta a fost tema despre care a trebuit sa scriu).

Singura varianta pentru a scrie acel articol era sa traduc in engleza informatiile gasite.

Cu cuvinte proprii se pot scrie articole pe teme religioase, artistice, comentarii literare despre romane, poezii, sau scrisori si rezumate ale filmelor artistice. Dar nicidecum articole medicale cu cuvinte proprii despre excizia discului intervertebral.

Vreau sa-i dovedesc doamnei CEO ca si persoana care a scris website-ul dat drept model pentru articolul cu titlu Excizia discului intervertebral, a folosit informatii gasite pe un website sau mai multe.

De aceea am nevoie sa stiu numele unui program sau website cu ajutorul caruia pot afla si dovedi ca anumite pasaje sunt copiate de pe alte website-uri care apar pe internet.

Va multumesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde.

Răspuns Câştigător
| Beres_Andrei_1982 a răspuns:

Turnitin e folosit la universitate

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ca profesoara, ar trebui sa stii ce inseamna (C), adica copyright, si care sunt limitele in care se considera o sursa copiata (chiar si tradusa 1:1).
CEO a cerut o lucrare INSPIRATA din alte articole aparute. Acesta presupune sa faci o lucrare proprie, adica sa povestesti ce articole si unde au tratat o tema. Ecident, in aceste cazuri, sursele trebuie indicate in bibliografie, iar citatele trebuie puse intre ghilimele si copiate /traduse EXACT.
Daca aceste conditii sunt indeplinite, atunci nu vei avea nici o problema.
Succes!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Stai... adica ti s-a cerut sa scrii un articol original, tu l ai tradus (deci copiat din alta limba practic) ti s-a zic ca nu e ok ca l ai copiat (lucru pe care tu l ai facut) si acum vrei sa le dovedesti ca si ei au copiat?

Ceea ce vrei tu se rezolva destul de usor cu un simplu search in google a unor pasaje de text

| iparvulescu19 a răspuns:

Puteți face un print screening ca să dovediți lucrul acesta