Răspunsul era foarte simplu cătând pe net, şi rezulta asta:
https://www.gigabyte.com/......10/support
Eu zic sa nu incerci! Rata de transfer este mai mare la un procesor de generatia a 9-a si s-ar putea sa nu mearga ca lumea chiar sa nu mearga si dai banii degeaba. Daca ai posibiltatea sa-l incerci la un service inainte de a-l monta!
Asta e generatia 9, iar placa suporta doar 6 si 7. Ce zici? Eu zic ca merge, insa il pui cu grija, il lasi cit ai nevoie PE placa - nu il infingi IN placa, apoi il iei si il INSTALEZI intr-o placa cu care chiar e compatibil...
Mulțumesc de răspuns. Ideea e ca am deja aceasta placa si pe el uni5 7600k si am vazut ca e acelasi socket 1151. Am crezut ca pot fara a cumpara alta placa de baza. Mersi
Pai daca ai un 7600K de ce nu il tii pe ala? Il poti forja eventual si scoti lejer un 10-15% in plus fara mari pericole.
Singurul raspuns logic ar fi ca vrea 1440p 144hz gaming, si ii face bottleneck i5 7600k-ul la o 2070 Super sau ce are, altfel n-ar face upgrade.
Placa de baza nu suporta overclock si voiam un update pentru ca 7600k are doar 4cores, si e cam demodat pentru unele jocuri.
Nu are cum, K-ul e deblocat. Orice placa de baza care suporta K-uri suporta OC, doar ca il faci din multiplicator si nu din FSB - oricum la Intel nu are sens OC-ul FSB-ului. Doar 4 nuclee? Sa fim seriosi. Zi te rog macar 5 jocuri care folosesc pe bune 6-8 nuclee sau mai mult si unde e o diferenta notabila de la quad la mai multe.
Placa de mai sus nu suporta OC pe procesor. Am incercat. Si sunt jocuri precum RRD2, COD4 etc care au nevoie de mai mult de 4 nuclee. Si ma joc in 2k momentan si nu e destul.
Ah, ai zis 2K. Acum se explica. Oricum, cu 4 nuclee si 8 threaduri ar trebui sa fii foarte ok. Uite aici - CoD4 chiar nu are nevoie de mai mult de 4. https://www.overclock3d.net/......on_guide/3
Ce placa video zici ca ai?
In alta ordine de idei, m-am uitat pe ici-colea si ai dreptate - nu stiu cine ti-a facut sistemul, dar sa combini 7600K-ul ala cu un B250 e o risipa inutila de bani. Cred ca cel mai frumos ar fi sa iei o placa de baza care sa suporte forja pe procesor in loc sa iei 9600KF. Sau sa schimbi tot si sa treci frumos pe AMD daca vrei nuclee cit cuprinde...
anonim_4396 întreabă:
RatiuCristian întreabă: