| sikmariusik a întrebat:

Salut tuturor + TPU!
Am si eu o serie de intrebari si nelamuriri!
Vreau sa cumpar un domeniu si gazduire pe care sa creez niste baze de date de tip excel la care sa atribui cate un user la fiecare baza, pe langa acesti useri sa creez si un master user care sa le acceseze pe toate! Este posibil asa ceva?
Cu stima!(stiu ceva sql)

Răspuns Câştigător
| vatco a răspuns:

Da se poate. ceeea ce trebuie sa faci este sa downloadezi mywebsql de pe net sa copii fisierele prin totalcomander in publichtml pe webserver. apoi sa creezi o baza de date pentru conectare din cpanel, mysql wizard pentru a te putea conecta la aceea baza de date din mywebsql..cu userul cu drepturi depline. apoi sa creezi restul bazelor de date cu fiecare user in parte..ai folosit mywebsql? ma gandesc ca nu vrei si un site care sa afiseze informatiile intr-un mod mai grafic, pentru asta iti recomand un CMS gen Drupal..Pentru prima modalitate insa o sa iti trebuiasca un cont de gazduire ceva mai bun.

15 răspunsuri:
| vatco a răspuns:

Desigur ca este posibil..insa nu ai explicat foarte bine ce doresti sa faci. daca cumperi un cont de gazduire poti creea si baze de date care sa fie accesate din site prin cod php(cea mai simpla modalitate)dar cum vrei sa fie accesate bazele de date? atunci cand intri pe un site sa iti deschida o anumita pagina care sa te duca la o anumita sectiune din baza de date sau cum dorestie sa fie accesata baza de date?

| sikmariusik explică (pentru vatco):

Salut, multumesc pentru raspuns!
imi trebuie pe acelasi domeniu 10 baze de date. Fiecare baza de date sa contina: nume, prenume, etc..., insa acestea sa se deschida automat in functie de userul care il introduc (exemplu: am o persoana care raspunda de 8 orase, toate intr-o singura baza, aceasta baza sa se deschida doar de un singur utilizator si master, o alta persoana are in subordine alte 4 orase, o alta baza de date care sa fie deschisa doar de a 2a persoana + master dar conditia este ca prima persoana sa nu poata vedea cea de-a doua baza si viceversa) cu stima

| vatco a răspuns (pentru sikmariusik):

Este destul de simplu insa trebuie sa ai cateva cunostinte de php pentru a putea creea o pagina de logare apoi trebuie dat acces userului la o anumita pagina. vrei ca userul sa si poata modifica sau doar acces in citire? si nu trebuie sa faci 10 baze de date ci doar una.

Trebuie ca userul sa aiba si drept de read/write, merge sa fac lucrul asta cu myweb sql?

| vatco a răspuns (pentru vatco):

Am uitat sa iti spun..pentru a intra in cpanel scrii numedomeniu.com/cpanel si dupa ce o sa copii fisierele pentru mywebsql scrii numedomeniu.com si o sa te duca direct la pagina de logare.

Multumesc mult! Datorez o bere tongue. Sa imi zici unde sa ti-o trimit laughing Cu stima si respect,

Asta stiu! De acolo gasesc in Softaculus. Inca o data multumesc!
Ma apuc sa organizez dezorganizarea! Tocmai ce am cumparat domeniul

Ok.daca mai ai intrebari anunta-ma.

Scuza-ma daca te mai deranjez! ma chinui sa fac si eu tabelul in PHPmyAdmin, insa dupa ce setez coloanele si dau "save" imi da "This is not a number". cu stima! am un printscreen daca va ajuta sa intelegeti ce vreau sa zic! cu stima

Salut..pai de ce nu folosesti acum mywebsql pentru creare si management..este mult mai simplu de utilizat..in phpmyAdmin trebuia sa creezi doar o baza de date pentru mywebsql..adica un fel de acces, o portita de logare. apoi poti creea baze de date din mywebsql.e mai usor de folosit(parerea mea) eroarea pe care o spui poate fi din mai multe motive.1. incearca sa scimbi type in Text sau Enum. daca iti apare in continuare selecteaza la type VARCHAR si pui valoarea la Length/Values. sper sa iti fie de ajutor.

Multumesc! am inteles.

Salut! Deja ma simt prost, dar pot sa va mai intreb ceva?
Vreau din tabelul cu toate intrarile sa mi se selectez persoanele in functie de varsta si sex (tineri, pensionari femei, etc...) si sa mi le trimita in alt tabel cu aceeasi structura! Se poate? Si pe deasupra sa complic putin situatia vreau sa mi se afiseze in alt tabel numarul tuturor persoanelor clasate in functie de conditiile date (Ex: pensionari 28; tineri 7; femei 10). In excel am creat mai multe coloane in care introduceam cifra unu in dreptul coloanei sex, pensinari, tineri etc... iar apoi insumam acele coloane Cu mult respect si stima maxima! Iertati-mi rapirea din timpul dumneavoastra!

Salut..scuze de intarzierea raspunsului..pentu a face o filtrare in sql trebuie sa folosesti functia select. asa ca daca ai un tabel cu urmatoarele coloane

id nume Varsta sex oras
trebuie sa faci un query de urmatorul tip select nume, varsta, sex from nume_tabel si pui la sfarsit o conditie adica where spre ex sa fie toti din orasul Iasi deci pui where ='is'. nu prea am inteles, cum adica sa ii insumezi pe toti? vrei sa ai un tabel unde sa iti apara

Batrani:100
Tineri:30
Feminin:20?

Multumesc pentru raspuns! Da ceva de genu...
Imi trebuie spre exemplu sa imi extraga persoanele pana in 35 de ani din baza de date totala( in care sunt pensionari, tineri, femei, etc. la un loc) si sa mi le afiseze in alt tabel de tineri! (nume:
ionescu; cnp: 1881212110011; data nasterii 1988-12-12; data semnarii contractului: 2010-12-10) cred ca cel mai potrivit cuvant este sa im enumere in alt tabel tinerii sau pensionarii sau femeile! iar in alt tabel sa imi spuna cum bine ati scris
batrani: 100
tineri: 30
feminin:20
Daca va deranjez va rog doar sa ma anuntati! Cu stima si respect

Adica sa imi creeze un tabel nou as putea sa fac urmatorul query create table as
select nume, cnp, data nasterii, sex, data semnarii contractului from baza_date_generala where =F;
iar pentru pensionari pot face urmatorul query?
create table as
select nume, cnp, data nasterii, sex, data semnarii contractului from baza_date_generala where = 'varsta' >= 63

Da se poate. ceeea ce trebuie sa faci este sa downloadezi mywebsql de pe net sa copii fisierele prin totalcomander in publichtml pe webserver. apoi sa creezi o baza de date pentru conectare din cpanel, mysql wizard pentru a te putea conecta la aceea baza de date din mywebsql..cu userul cu drepturi depline. apoi sa creezi restul bazelor de date cu fiecare user in parte..ai folosit mywebsql? ma gandesc ca nu vrei si un site care sa afiseze informatiile intr-un mod mai grafic, pentru asta iti recomand un CMS gen Drupal..Pentru prima modalitate insa o sa iti trebuiasca un cont de gazduire ceva mai bun.