Diferenta este normala si se datoreaza diferentei de sistem de calcul.
64Gb iti arata masurand in sistemul de numarotare DECIMAL (10).
62Gb iti arata masurand in sistemul de numarotare BINAR/HEXAZECIMAL (2/16).
Din motive comerciale (de inteles) pe stick (sau alta unitate de stocare) se scrie cifra mai mare (adica ceea zecimala). In realitate insa, o parte din capacitatea de stocare mai e folosita si de tabelele de evidenta a fisierelor, iar spatiul gol afisat este calculat in sistem binar - deci va fi cifra mai mica.
Doar la mp3-uri pentru masina il folosesc
Deci il fac fat32 sau ntfs?
Sau exfat?
Uite aici, 2 SSD-uri de 1TB (Gigabyte si Kingston),
si un HDD TOSHIBA de 16TB
https://imgur.com/4plHkIy
La fel as putea sa iti arat stickurile, ca am vreo 15 sau 16 in casa, incepand cu 4 GB si terminand cu 64GB.
Sau cardurile microSD si SD de 64, 128 si 256GB, dar mi-e lene sa le scot din aparate.
Păi dacă playerul tău nu înțelege NTFS sau exFAT, degeaba îl formatezi așa.
Da cel mai probabil ca ințelege
Care e cel mai bun format sa nu il afecteze la scoateri repetate?
FAT32 trebuie creat pentru masina, combina, boxe cu USB, si alte dispozitive.
Altfel exista 90% sanse sa nu fie vazut.
Deasemenea, majoritatea casetofoanelor auto comune nu recunosc stickuri mai mari de 32GB, si nici stickuri UBS 3.1 sau 3.2.
NTFS il formatezi doar cand doresti sa pui un kit bootabil de Windows (sau alt sistem de operare) pe el.
exFAT atunci cand doresti sa il folosesti ca stick,
cand are minim 64GB, si il folosesti cu Windows Vista, 7 sau un OS mai nou.
Este normal ca un stick de memorie să aibă mai puțină capacitate disponibilă decât este afișată pe ambalaj, deoarece sistemul de operare și alte aplicații ocupă o parte din capacitatea de stocare. De exemplu, un stick de memorie de 64 GB ar putea avea aproximativ 58-60 GB de capacitate disponibilă pentru utilizator.
Cele 2 GB care lipsește din capacitatea disponibilă sunt ocupate de sistemul de operare, de aplicațiile instalate și de alte fișiere necesare pentru funcționarea corectă a dispozitivului. Aceste fișiere pot include sistemul de fișiere, driverele de sistem și alte aplicații preinstalate.
Este posibil să puteți libera o parte din spațiul ocupat de aceste fișiere prin dezinstalarea aplicațiilor pe care nu le utilizați sau prin mutarea lor pe un alt dispozitiv de stocare, dar este puțin probabil să puteți elibera suficient spațiu pentru a recupera toți cei 2 GB.
Https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=64%2F1024*1000
Mersii,asta era explicatia
Nu stiu daca am dat bine fundă, dar si raspunsul tau este corect
Zendayya întreabă:
Panta_Cornel_1996 întreabă: