Pai nu e de la windows!
Curata-l de praf, pasteaza coolerul, asta trebuie sa faci mai intai!
Depinde de componentele PC-ului.
Probabil procesorul tau, nu suporta jocurile respective, plus ca. windows 7 consuma multe resurse.
Mulţi utilizatori de calculatoare s-au plâns nu de puţine ori că sistemul lor se restartează fără motiv.
Acest simptom poate avea numeroase cauze iar acest articol îşi propune să lămurească măcar câteva dintre ele.
Prima dată trebuie să diagnosticăm cauza care se află la baza acestei nefericite întâmplări. Pentru început trebuie să dezactivăm restartul automat. Sistemul de operare Windows XP la întâlnirea unei probleme are posibilitatea să se restarteze automat. Dacă problema nu a fost îndepărtată atunci o să avem o serie infinită de restartări. Marea problemă este că aceste restartări automate ne împiedică să diagnosticăm problema. Cum le dezactivăm? Restartăm sistemul de la buton (sau oprim şi pornim calculatorul dacă acesta nu este prevăzut cu un buton de restart) şi apăsăm tasta F8. O să avem o listă. De acolo selectăm Disable automatic restart on system failure. În modul acesta calculatorul nu se mai restartează şi reuşim să vedem problema care ni se afişează pe un ecran de un albastru aprins. Aşa numitul BSOD sau Blue Screen of Death. Cele mai frecvente erori afişate sunt irql not less or equal şi unmountable_boot_volume. Prima are la cauze în majoritatea covârşitoare a cazurilor memoria RAM iar a doua un harddisk cu probleme.
După această paranteză vreau să luăm la liniuţă cauzele care pot genera restartul fără motiv al calculatorului dumneavoastră:
1. Memoria RAM. Fie s-a mişcat în slot fie este defectă.
SOLUŢIE: Puteţi citi aici un articol despre defecţiunile generate de memoria RAM.
2. Harddisk-ul. Fie este defect fizic, fie sistemul de fişiere a avut de suferit.
SOLUŢIE: Se înlocuieşte harddisk-ul, se repară sistemul de fişiere.
3. Sursa defectă care nu mai poate oferi nivelele de curent şi tensiune necesare funcţionării normale a componentelor calculatorului. Posibil condensatori uscaţi sau sursa este de putere mică.
SOLUŢIE: Se înlocuiesc condensatorii uscaţi (cel mai bine ar fi să apelaţi la un electronist asta dacă nu sunteţi dumneavoastră unul), se înlocuieşte sursa.
SFAT: Bine ar fi să luaţi sursa defectă cu dumneavostră la un magazin de profil pentru a cumpăra ce trebuie!
4. Procesorul se supraincălzeşte. În cazul unui cooler defect sau a unui radiator îmbâcsit cu praf se poate supraîncălzi procesorul, de aceea sistemul pentru a proteja componenta se restartează sau se opreşte.
SOLUŢIE: Se curăţă de praf radiatorul şi ventilatorul de pe acesta, se gresează ventilatorul, eventual se înlocuieşte ventilatorul.
SFAT: Asta este o operaţiune destul de delicată aşa că dacă nu aveţi idee de ce faceţi lăsaţi pe cineva mai îndemânatic să se ocupe!
5. Calculatorul este infectat cu viruşi.
SOLUŢIE: Dezinfectare cu un ativirus dacă PC-ul mai reuşeşte să pornească sau un antivirus special care poate fi încărcat de pe o disketă, stick usb, CD bootabil.
ATENŢIE: Devirusarea calculatoarelor de multe ori nu se soldează cu succes. Dacă infecţia virală este foarte pronunţată atunci cel mai bine este să se salveze datele preţioase şi să se reinstaleze sistemul de operare. La mine asta era problema
Andrei1124 întreabă: