Instructiunile placii de baza sunt prost facute ca de obicei, la fel iesirile si intrarile din placa de baza.
In poza sunt 2 fire GND, in placa de baza unul singur. Daca cele 2 fire GND au legatura intre ele, atunci numai unul din ele se conecteaza la GND din placa de baza (impamantare). S-ar putea intampla sa mearga mai bine cu unul din fire si mai prost cu celalalt fir.
Deci un fir GND va ramane in aer, sau poate ar trebui unite (se da izolatia jos undeva pe fir, pe ambele si se unesc - nu stiu sigur cum e mai bine - daca deja sunt unite, adica daca fac contact, atunci nu mai e nevoie de nimic, se conecteaza unul din ele la GND-ul de pe placa de baza)
La conectare in placa de baza, toate cablurile de la calculator trebuie sa fie scoase (alimentare, monitor, imprimanta, internet), ca sa nu apara la atingerea placii sau componentelor mici curenti electrici care sa strice placa de baza.
Firul MIC-IN va merge la MIC2_L (microfon)
L-OUT la OUT2_L (difuzor stanga)
R-OUT la OUT2_R (difuzor dreapta)
L-IN si R-IN care ar putea primi semnal stanga dreapta nu au loc in placa de baza si vor ramane in aer. Ar putea merge in locul microfonului MIC2_L si MIC2_R, dar atunci nu ar mai avea loc firul MIC-IN de la mufa pentru microfon si in plus daca MIC2_L si MIC2_R daca sunt pentru microfon, poate ca sunt alimentate si cu curent pentru microfoane si nu sunt asa de potrivite pentru mufa LINE IN de pe panoul frontal, deci mufa LINE IN va ramane neconectata, iar firele L-IN si R-IN vor ramane in aer.
MIC-BIAS ar trebui sa dea curent pentru microfon, dar nu are corespondent pe placa de baza, deci va ramane neconectat sau poate merge conectat la MIC2_R cum vad aici http://www.motherboardpoint.com/......ms.154006/
Din bios trebuie activat front pannel:
"Enter BIOS Setup Utility. Enter Advanced Settings, and then select
Chipset Configuration. Set the Front Panel Control option from
[Auto] to [Enabled]."
Deci, mai bine zis, conectez ce e de conectat, restul liber, de aceea intreb aici ca stiu ca cele de la asrock sunt prost facute si nu se intelege mai nimic...in fine, conectez si eu ce pot. Pe net nu am gasit chiar nimic care sa ma ajute. Asta e, fac ce pot si ce stiu
Corect. Nu e numai la asrock, toti fac la fel
Mda. Nu am reusit mare lucru' si nu merge, deci e clar, cei de la asrock nu au inclus detalii perfecte pentru orice tip de pin
Nu a mers nici dupa activarea din bios?
Eu nici nu mai folosesc placa audio din placa de baza (avea un zgomot de la semnalele care circula prin placa, nu prea mare dar deranjant) si folosesc o placa audio simpla pe USB care are 2 mufe - o iesire si o intrare pentru microfon.
Poate nu e conectata bine masa GND. Daca sunt 2 fire si in placa de baza nu e loc. Poate trebuie unite firele de la masa sau incercate pe rand. Daca deja sunt conectate intre ele atunci e suficienta conectarea unui singur fir.
In fine, folosesc doar cele din spate, ziceam ca daca am vreodata nevoie de ceva suplimentar, dar na. O saschimb carcasa cu una noua, ca acelea au direct conectori noi si uniti si se potrivesc mai bine. Oricum, multumesc de ajutor
Cu placere. Sa folosesti doar mufele din spate e cea mai buna solutie.
Ftp://europe.asrock.com/manual/N68C-S%20UCC.pdf
pagina 22 iti descrie cum trebuie sa faci, conectezi pinii asa cum scrie la zona din coltul stanga-jos a placii de baza unde scrie HD_AUDIO. Nu uita sa activezi din BIOS cum zice continuarea la pagina 23 si este posibil sa mai trebuiasca si de la driver din windows sa setezi putin sau sa verifici sa nu fie pe MUTE volumele la front panel