| Pomar a întrebat:

Salut,
Vreau sa conectez un hard disk intern la un PC si nu prea stiou cumlaughing
Adica l-am fixat si am conectat cum stiam eu da rnu merge, cand vreau sa intalez windows imi zice nu are hard disk.Mentionez ca hard disk-ul a fost pana acum impreuna cu altul si era slave.
Funda pentru cine stiebig grin

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mentioneza si ce hard disk iti trebuie cas mai multe

| Pomar explică:

Nu prea ma pricep dar pe el scrie WD800 big grin

| Wehrmacht a răspuns:

Esti sigur ca poti pune 2 pe acel PC? Sau ca l-ai coectat bine?

| Pomar explică:

Nu vreau sa pun 2 pe un PC.La inceput au fost 2 hard diskuri pe un pc, unu master si unu slave.Pe cel master l-am pus la un alt pc dar acum nu stiu cum sa il conectez oe cel care a ramasa, care era slave.

| ionut1980 a răspuns:

Presupun ca este un Western digital, dar asta nu conteaza.Trebuie setat in placa de baza ca fiind master.Citeste manualul de instructiuni a palcii de baza cu pozitia jumperelor pentru a seta aceasta valoare.

| Angel0 a răspuns:

Tu te apuci sa instalezi Windows fara sa intri in bios sa vezi daca e totul ok cu hd-ul?

| LaTulipeNoire a răspuns:

Pe lateralul Hard Disk-ului sunt 3 compartimente cu pini (acum depinde) daca este pe PATA este cum zic eu. Iar la un compartiment, de obicei cel din mijloc sunt vreo 4-5 randuri paralele a cate 2 pini... un rand ar trebui sa aiba un jumper (ceva micut care face legatura dintre 2 pini) te uiti pe hard disk si ai acolo pozitiile Slave, Master etc... Tu pune-l pe master. Iar din bios, pune sa booteze Hard Disku-l primul si dupa unitatea optica