| UpSideDownSix a întrebat:

Salut! Vreau să cumpăr un cablu DisplayPort pentru monitorul meu (1080p 180 Hz), dar nu sunt sigur pe care să-l aleg. Motivul pentru care nu vreau un cablu HDMI este că vreau să îmi montez un al doilea monitor, iar placa mea grafică are doar un port HDMI, restul fiind DisplayPort.

Aveți vreo recomandare?

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Nu te mai lua dupa aburelile fara sens emise de Bula.
Nu e nici gresit ce zice, dar nu e ceea ce vrei tu.

Tu nu ai nevoie se iesiri diferite, in speta de multiple placi video.

Si nici nu e necesar/obligatoriu sa legi ambele monitoare pe DP.
Poate fi legat unul pe DP, si unul pe HDMI.
Atata vreme cat standardul HDMI al cablului (adica numarul versiunii) suporta rezolutia si frecventa monitorului, nu o sa ai nici un fel de limitari si de penalizari.

Pentru 1080p si 180 Hz (fps), orice cablu DP din generatia v1.4 este ok.

Si orice HDMI versiunea 2.0 sau 2.1
(HDMI 1.4 nu e suficient, suporta doar 1080p la 120 Hz (fps))

Ca branduri, nu prea conteaza, In-line, Belkin, Lindy...chiar si Ugreen, Ventilon, Gembird sau LogiLink merg.

https://www.pcgarage.ro/cauta/displayport+cablu?c=&m=&i=&is=

Secretul e sa nu il iei pe cel mai ieftin de la un brand.
Exista si cu conectori auriti, asa ceva as cumpara eu.

PS: inca o data atentie la generatie.
Ai nevoie de minim DP 1.4 sau
de HDMI 2.0 sau 2.1

Atentie sa iei cu mufa dorita la ambele capete (fie ambele DP, fie ambele HDMI).
Si atentie si la lungime.

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca vrei sa vezi continut diferit pe monitoare, atunci pentru fiecare monitor trebuie sa ai iesire video separat.
Daca vrei sa vezi acelasi continut pe fiecare monitor, atunci folosesti un distribuitor video (de exemplu: HDMI).

| UpSideDownSix explică (pentru Bula):

Vreau conținut diferit.

| Bula a răspuns (pentru UpSideDownSix):

Atunci ai nevoie de atatea placi (iesiri) video, cate monitoare folosesti le sistem.

| UpSideDownSix explică (pentru Bula):

Am o placă video cu mai multe ieșiri. Din Windows pot selecta dacă vreau să afișez conținut diferit sau același pe monitoare. Acum, depinde și la ce te referi prin diferit. Eu, de exemplu, mă refer la a avea un joc video pe un monitor și un clip YouTube pe celălalt.

| Bula a răspuns (pentru UpSideDownSix):

Daca plaa video are mai multe iesiri cu semnal DIFERIT, atunci le poti folosi. Daca nu, atunci folosesti iesirea principala de pe ea + eventuala iesire video de pe placa de baza.
In lipsa iesirii video de pe placa de baza, ai nevoie de inca o placa (sau alta placa video, sa permita doua semnale) video de iesire.

| NLS a răspuns (pentru UpSideDownSix):

Nu te mai lua dupa aburelile fara sens emise de Bula.
Nu e nici gresit ce zice, dar nu e ceea ce vrei tu.

Tu nu ai nevoie se iesiri diferite, in speta de multiple placi video.

Si nici nu e necesar/obligatoriu sa legi ambele monitoare pe DP.
Poate fi legat unul pe DP, si unul pe HDMI.
Atata vreme cat standardul HDMI al cablului (adica numarul versiunii) suporta rezolutia si frecventa monitorului, nu o sa ai nici un fel de limitari si de penalizari.

Pentru 1080p si 180 Hz (fps), orice cablu DP din generatia v1.4 este ok.

Si orice HDMI versiunea 2.0 sau 2.1
(HDMI 1.4 nu e suficient, suporta doar 1080p la 120 Hz (fps))

Ca branduri, nu prea conteaza, In-line, Belkin, Lindy...chiar si Ugreen, Ventilon, Gembird sau LogiLink merg.

https://www.pcgarage.ro/cauta/displayport+cablu?c=&m=&i=&is=

Secretul e sa nu il iei pe cel mai ieftin de la un brand.
Exista si cu conectori auriti, asa ceva as cumpara eu.

PS: inca o data atentie la generatie.
Ai nevoie de minim DP 1.4 sau
de HDMI 2.0 sau 2.1

Atentie sa iei cu mufa dorita la ambele capete (fie ambele DP, fie ambele HDMI).
Si atentie si la lungime.

| AdrianGht a răspuns:

Salut!
Gasesti pe www.pcgarage.ro
De asemenea iti las un cod de reducere valabil pentru aproape orice comanda pe site: VU2AATJJ
codul se introduce inainte de finalizarea comenzii in sectiunea cosul meu apasand pe "Ai un voucher, cupon de reducere sau card cadou? Click aici sa-l introduci."

| UpSideDownSix explică (pentru AdrianGht):

Mulțumesc pentru site, dar nu cu asta am o problemă. Există mai multe tipuri de cabluri displayport și nu știu exact care ar fi recomandat pentru monitorul meu.

| NLS a răspuns (pentru UpSideDownSix):

Orice cablu care are generatia v1.4
si are mufa normala, (nu mini Display Port).
Si de preferat, sa fie aurit contactul.