Pai tine fix de tine daca te vei descurca. In teorie cu mate m1 si cunoștințe de programare ar trebui sa iti fie suficient
Depinde la ce dai, daca vi la Automatica si Calculatoare trebuie sa fi foarte bun ca sa intri(mai ales intr-un centru universitar mare) plus ca e greu, eu am ajuns de la media generala 9.80 la bac cu 9.90 la mate si 10 la info, la medii de 7-8 la facultate(Calculatoare si Tehnologia Informatiei UTCN). CTI de la poli e cea mai tare specializare daca vrei sa faci programare, inveti absolut tot despre calculator(hardware, programare low-level, programare high-level, arhitecturi, retelistica, inteligenta artificiala, securitate cibernetica, you name it) si faci 4 ani. Dezavantajul este ca e foarte greu de terminat si ocupa foarte mult timp si eu de exemplu la unele materii abia le-am trecut. Echivalentul de la universitate e informatica, e mai ușor, faci doar 3 ani dar nu ai diploma de inginer si nu e chiar la fel de tare ca la politehnica imo, dar compenseaza daca faci separat, asa ca e cam la acelasi nivel. Specializarile de urmatorul nivel sunt: Automatica, cea mai buna din cele 3, dar baza nu e neaparat programarea calculatoarelor, cat a sistemelor industriale(roboti industriali, drone, automatizarea locuințelor) chiar daca faci si pentru calculatorare foarte multa programare si e din nou foarte greu. A doua ar fi mate-info, care e informatica "watered down" unde faci jumatate info, jumatate mate si unde intra cei care nu intra la informatică. Si cea mai slaba dintre cele specializate pe programare(dar care nu e rea in general) e informatica economica aka cibernetica unde e un fel de struto-camila dintre informatica si economie. Partea buna la aceasta facultate este ca programul e mult mai ușor faţa de ce se da la poli si ai timp liber pe care il poti folosi pentru a invata pe cont propriu. Cam astea ar fi alegerile, acum vezi ce iti place mai mult. Mult succes in continuare.