11400F nu funcționează cu DDR5.
Asa ca nu poti schimba decât tot pachetul: ram, cpu, placa de baza.
Generațiile 13 și 14 de la Intel au niște probleme, suferă de uzura prematura, chiar si fără OC, dacă placa de baza îi aplică un anume voltaj.
Sub nici o forma nu cumpăra procesoare Intel 13 și 14 SH, majoritatea sunt deja busite.
Cu cele noi ai o șansă, dacă faci ultimul update de BIOS.
Cel mai înțelept ar fi sa treci pe AMD seria 7000, sau sa te mulțumești cu Intel generația 12.
Stiu, iti cumperi ce dorești pana la urma, ziceam doar ca Intel are momentan probleme cu seriile 13 și 14, se defectează prematur, mai ales modelele mai puternice.
Rata de defectare e imensa, aproximativ 50%.
Daca vrei procesor pentru gaming, oricum AMD e alegerea mai buna, Intel sunt rămași în urma.
Un 5800X3D (cu DDR4) SAU 7800X3D (DDR5) e cam la fel de bun ca un 12900K respectiv 13900k, consuma mult mai puțin curent, deci se și încălzește mai puțin, și ventilatoarele coolerului vor functiona la viteza mai mica.
Exista și alte modele mai ieftine X3D, dar au prețul pe care îl au pentru ca sunt crema cremelor în materie de jocuri, și pentru ca Intel nu sunt capabili sa ii concureze.
Si eu și fratele am avut doar Intel mai demult, dar acum nu ma risc, sunt pe un Ryzen 5900X și sunt extrem de mulțumit (64gb DDR4 la 4000mhz)
Fratele meu a avut 2700X, si de un an și ceva e pe 5800X3D.
Cum se joaca, face parte din grupuri de Discord cu mulți posesori de Intel 13 și 14.
Majoritatea au deja probleme cu 13900k urile.
Salutare! Da trebuie neaparat o placa de baza care suporta DDR5.
Din ce am vazut 11400f suporta memorie doar DDR4. Iti recomand sa schimbi placa de baza + Procesorul + memoria RAM.
Gasesti componente la preturi bune pe www.pcgarage.ro.
De asemenea iti las un cod de reducere valabil pentru aproape orice comanda pe site: VU2AATJJ
codul se introduce inainte de finalizarea comenzii in sectiunea cosul meu apasand pe "Ai un voucher, cupon de reducere sau card cadou? Click aici sa-l introduci."