| Andreimihaitaureete a întrebat:

Salut, vreau sa imi cumpar un pc de gaming sa imi iau widows licenta sau key dupa g2a la 25 euro?

4 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Daca vrei sa ai o licenta oficiala, si updateuri la zi da.

| NLS a răspuns:

Singura licenta legala e cea luata la pret intreg, circa 120-140 euro pentru varianta Pro, si circa 90 euro pentru Home.

Poti cumpara de pe G2A,
sau din alte parti unde e doar 12-14 dolari bucata,
dar risti sa pierzi licenta oricand.

Cei care ti le vand le-au obtinut ilegal, prin FURT, adica sunt cumparate cu carduri sau paypal-uri furate, cand pagubitul se intereseaza de contul sau si vede ca lipsesc bani, automat vede si catre cine s-au dus, si merge la politie.
In plus Microsoft sunt pe fir, si dezactiveaza periodic licentele pe care le descopera.
Deci nu prea vad sensul sa dai 25 euro si peste un an sa ramai cu Windowsul neactivat.

Daca e vorba de Windows 10 si nu ai bani sa-l cumperi, il poti folosi neactivat, varianta Home cu siguranta, cea Pro nu sunt sigur, dar teoretic merge si aceasta.
Home e arhisuficient pentru un utilizator casnic, atat pentru jocuri cat si pentru orice altceva.

Nu poti (si nici nu ai dreptul) sa customizezi nimic din interfata lui, dar wallpaperul il poti totusi schimba cu un program de vazut imagini (Irfan View, XNview, etc).

PS: am cumparat o licenta de Office de pe un astfel de site, 32 de dolari, si ghici ce?
Cand am incercat sa-l activez zice ca e deja folosit codul.

Asa ca am trecut la FreeOffice pe toate calculatoarele din casa, in afara de unul, unde am nevoie neaparat de varianta Microsoft.

.

| stancuprint a răspuns:

Key, meege brici deci nu are sensa sa platesti daca nu ai un bussines de exemplu. Spor!

| ChituAlexandru1289 a răspuns:

Eu am windows de pe un site romanesc, nu am voie sa dau nume aici, are licenta. N-am dat nici macar 1 leu. Nu are rost sa dai 25 de euro.