| RomanCosma1 a întrebat:

Salut! Vreau să îmi fac upgrade la placă video! Dacă am pcu de 280-300 w, placă de bază h61h2-Ad ce placă video ar fi mai ok? Preferabil GT.

3 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

GT ce? Zi si ce procesor si ce consumatori mai ai pe acolo. Din ce zici tu, e un sistem la care cel mai rentabil upgrade ar fi trecerea de la Windows la Linux. A, da, si rezolutia monitorului e foarte importanta.

| NLS a răspuns:

Daca sursa e de nici 300W, conteaza foarte mult brandul ei, caci daca e Delux sau Inter-tech de exemplu, nu as indrazni sa cresc consumul nici cu 10W.
Si cum a zis GabiDumitrescu: ce procesor ai si ce rezolutie are monitorul?
Vrei sa folosesti placa si pe un viitor sistem putin mai puternic? (cu riscul unui usor bottleneck)

La sursa aceea, nu "Preferabil GT",
ci "obligatoriu GT".

Cel mai probabil GT1030 e ceea ce cauti, cu racire activa (ventilator), dar raspunde la intrebarile de mai sus.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru NLS):

La placa aia de baza, daca ia o placa video noua, o sa valoreze mai mult decat tot restul sistemului cel mai probabil. happy Aproape 500 RON pe un spanac de placa cu DDR4 si 64 de biti? Mi-am luat un Radeon HD 4770 cu DDR5 si pe 128 de biti prin 2009, daca imi aduc bine aminte. Da, 2009, prima sau a doua serie care au fost importate in Romania dupa lansare. Cu vreo 300 RON maxim gaseste un GTX 750 Ti sau non-Ti, care mi se par stelare in comparatie cu 1030-ul ala sinistru.