| ShowTim3 a întrebat:

Salut, vreau sa imi schimb calculatoru, de tot, as vrea sa-l fac pe piese, dar nu sunt bun la acest lucru, dupa ce criterii pot selecta o placa vide, un procesor, o placa de baza, rami (cum sa fie ddr3 ) si altele nu le stiu pe toate ei bine puteti sa imi dati niste sfaturi pentru aceste componente? si cum sa aleg altele dupa ce crieterii? PS:Bugetul pentru construirea calculatorului este de 15-20 milioane, fara monitor, boxe si restul.Multumesc anticipat, Funda+Vot.

Răspuns Câştigător
| Bogdanux a răspuns:

Depinde si pentru ce vei folosi calculatorul( gaming, office, randari 3D etc). Daca il doresti pentru jocuri, recomand un sistem pe AMD, vei iesi si ieftin si bine. ( ce pacat ca lansarea noilor serii de procesoare a fost inatarziata pana la sfarsitul verii). Daca te tine buzunarul, poti lua si Intel (un i5 ar fi super, cu platforma Sandy Bridge).Ca placa video, recomand de la nVidia GTS 450 in sus sau ATI 6750.Ar fi ok o placa de baza cu 4 sloturi DDR3, multiple functii de overcloking, iar ca RAM un modul de 4G Kingmax (ca in viitor sa mai adaugi inca unul). Carcasa ti-o alegi dupa preferinte, iar sursa trebuie sa fie puternica ( sa aiba 500W reali).

Daca vrei sfaturi de la oameni profesionisti, intra pe forumul www.mygarage.ro, fa-ti cont si cere niste recomandari, te asigur ca vei primi destule.

5 răspunsuri:
| LawR3n a răspuns:

În principal dacă citeşti un manual de placă de bază îţi vei da foarte uşor seama cum fucţionează. Ca la fiecare maşină, placa de bază este şasiul pe care tu îţi vei construi propriul calculator.

| lordnebun a răspuns:

Hei ia-ti si u un prieten care se pricepebig grintongue si o sa afliitongue sper ca o sa primesc macar funda

| aLyN_4462 a răspuns:

Placa video cea mai buna este ATI Radeon x850 sau nVIDIA GeForce

| TRONGUY222 a răspuns:

Mda...
sa o luam de la procesor ca e mai mportant un int core 2 duo bun ar costa 5-6 mil
placa video buna 3-4 mil recomand nVIDIA gt series eu o am si arata fantastic
ramii sa fie de 4 gh ca sa mearga bine ar veni in jur de 3-4 mil
uita-te pe emag.ro acolo sunt cl mai bune