| Adrian098 a întrebat:

Salut, vreau sa invat C++ (o)are ar fi mult mai usor dacă aș scrie pe foi sa zicem 300-400 de "coduri" le-as invata mai repede?

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai o parere gresita despre ce inseamna programare. Programare nu inseamna sa inveti ceva pe de rost.

| sierra1 a răspuns:

Ia algortitmii la mânuță și faci "coduri" - după cum spui - până le stăpânești, numărul lor depinde de tine, de cât te duce

| Catrice a răspuns:

Asa sa faci. Dar 300 pe zi mi se par cam puține.

| Frank51 a răspuns:

Ți-ar lua de 5 ori mai mult. Nu trebuie să știi pe dinafară codurile, trebuie doar să le folosești zilnic, și îți intră în reflex.

| NLS a răspuns:

Programarea NU se poate invata doar pe hartie.
Sunt destule situatii in care codul pare corect, si totusi, primesti erori la compilare.

Instaleaza-ti CodeBlocks, si daca ai probleme la instalarea compilatorului, contacteaza-ma.
Daca nu te opreste nimic sa iti faci cont Microsoft, recomand Visual Studio.
Eu mi-am instalat varianta gratuita, apoi am renuntat la ea dupa o luna, cand am vazut ca cere cont MS.
Diferenta intre VS si celelalte pare foarte mare.

Ajuta putin daca ai o baza de Pascal.

Daca ai nevoie de manuale/cursuri PDF in romana, scrie-mi pe privat. (La nevoie, am si in engleza, chiar mai multe).

PS: NU ai cum sa inveti programare pe de rost.
Programarea presupune sa gasesti rezolvari pentru orice probleme, oricat de complicate, impartindu-le in probleme mai mici, pe care le poti rezolva, folosindu-te de algoritmi si metode specifice (diferite metode de sortare, backtracking, recursivitate, divide-et-impera ),
aplicarea formulelor matematice (exemplu: pentru transformarea unui numar in alta baza, pentru aflarea celui mai mic multiplu comun a doua numere, pentru calculul si afisarea aranjamentelor/combinarilor/permutarilor), etc

In programare trebuie sa gandesti analitic, logic, si structurat.

| Zuzu1991 a răspuns:

?!?!?!?!?!?
ai o intrebare ABSOLUT KINKY
in IT, cam ORICE IT, se invata la computatotototodor, facand trial and HORROR, adica scriind bucatele de cod, pana cand vezi ca, compumagarodoru' iti raspunde cu ce vroiai tu sa faci

NU SCRIIND PE HARTIE, asta o sa duca la taierea padurilor si cam atat

C++ NU este o limba straina, unde inveti cuvintele, C++ e o chestie pe care o poti verifica DIRECT daca faci bine sau nu

eu fac asta la orice chestie am nevoie, chiar daca am mai facut-o inainte (rar trebuie sa fac de doua ori EXACT aceeasi chestie, in majoritatea cazurilor, fiecare caz e bazat pe experienta, DAR UNIC), adica, testez pana imi iese ce am nevoie

chiar, cu ceva timp in urma am fost la interviu de job, SI M-A CALCAT PE NERVI ***SERIOS*** IMBECILITATE CA VROIAU SAU FIU "PERFECT", adica sa stiu EXACT ce rezultat da o comanda complexa, si nu invers, sa ma puna la un calculator si sa dau comanda pana imi iese ce vor ei
NIMENI NU E PERFECT... EVAH!

| dinaprilie a răspuns:

E o metoda buna pentru a retine mai usor. exersa memoria

| Mirel4412 a răspuns:

Nu inveti programare tocind sau cum ai zis tu scriind pe foaie coduri, cum nici nu inveti sa joci tenis din jocuri(sau orice alt sport). Trebuie sa incepi cu baza si in timp sa evoluezi, adica sa inveti de la altii, sa practici singur. Degeaba le inveti daca nu ai habar cum se folosesc.

| Zaygon a răspuns:

Cel mai simplu e sa inveti rezolvant probleme.
Iti faci cont aici: https://www.pbinfo.ro/ si te apuci de rezolvat probleme incepand de la clasa a 9-a si continui. Daca vrei sa inveti C++ doar cu cin si cout fara sa folosesti clase si partea de OOP atunci mai bine rezolvi in C.

Si cum zicea cineva mai sus, nu stai sa inveti pe de rost. Sintaxa se invata doar scriind iar la algoritmi e un proces divide & impera - ai o problema dificila pe care o spargi in probleme mai mici, daca si problemele acelea sunt dificile le spargi la randul lor in probleme mai mici si tot asa pana ajungi la probleme elementare.

Legat de ce zicea colegul cu IDE, stiu ca prin scoli se foloseste CodeBlocks in schimb recomand Visual Studio(as recomanda CLion dar e pe bani).

Si un lucru foarte important, codul scris pe hartie e doar o chestie teoretica, sunt multe programe care pe hartie merg dar cand le compilezi si rulezi iti crapa(alocare de resurse prea mare, buffer overflow, etc). Recomandarea mea e ca pe hartie sa iti scrii pasii pe care vrei sa ii faci, eventual ceva pseudocod si sa scrii codul in IDE. Eu asa ii invat pe studentii si elevii mei sa faca, incet pas cu pas.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

NU se scrie pe foaie in programare. Se lucreaza in program. Pune ti codeblocks. Lucreaza acolo. Codurile NU se invata pe de rost, se gandesc, se inteleg. De asemenea, e nevoie de inteligenta, creativitate si ingeniozitate pentru a sti cum sa 'combini' diversi algoritmi simpli in vederea crearii unuia mai complex.

Răspuns utilizator avertizat
| Gnomzy a răspuns:

Ciao!
În primul rând, codul nu se învață pe de rost, ci algoritmii care se se folosesc pentru a scrie codul, cât și sintaxele. Crezi că programatorii învață pe de rost programe cu mii sau chiar zeci de mii de linii de cod?

Instalează-ți un IDE, învață să-l folosești.
Ia o idee de pe internet sau proprie a cee program vrei să faci, de preferat ceva simplu, iar apoi încearcă să faci programul respectiv în C++. Eu cred că cel mai bine este să înveți practicând, că degeaba ai 1000 de sintaxe și algoritmi în față dacă nu știi când și cum să le folosești.
Pe măsură ce încerci să scrii programul, înveți chestii, și tot așa.

De asemenea, fă-ți github pentru a stoca programul și în cazul în care dorești, să chemi un prieten să te ajute etc...