| Mri28 a întrebat:

Salut.
Vreau sa ma ajutoare cu niste site-URI care iti scanează lucrarea si spune daca e plagiata sau nu…
Dar sa fie ceva online si gratuit, sa nu stau sa le descarc si instalez. Mulțumesc frumos

Răspuns Câştigător
| antineutrino a răspuns:

Există Copyscape şi Plagiarisima:
https://www.copyscape.com/
http://plagiarisma.net/ro/
Ambele au versiuni free, sau plătite.
Mai jos e o listă şi cu alte aplicaţii:
https://www.searchenginejournal.com/copyscape-alternatives/410757/#close

| Mri28 explică (pentru antineutrino):

Mulțumesc tare frumos.

25 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Vrei multe si... gratis, fara nici minim efort. tongue

| Mri28 explică (pentru Bula):

Daca exista asemenea programe gratuit da, as vrea, daca nu o sa plătesc. Vreau sa ma asigur ca e totul ok, sa nu am surprize la predare.

| Bula a răspuns (pentru Mri28):

Daca n-ai plagiat, atunci nu trebuie sa-ti fie frica deloc.

Nu am plagiat, voiam doar sa ma asigur ca e totul ok….
e asa rau sa te verifici? Si sa te asiguri ca totul este in regula?
Verificarea nu înseamnă ca am plagiat! happy

Verificarea inseamna compararea textului cu alte texte din baza de date ale lucrarilor deja existente.
Daca tu ai formulat textul cu cuvintele tale si n-ai copiat parti din alte lucrari, atunci "compararea" este doar bani aruncati degeaba.

Si atunci explica-mi cum e posibil ca o singura fraza sa fie evidențiata cu roșu in programul de verificare in contextul in care eu am formulat textul, sau argumentul

O singura fraza nu e concludenta la comparatie.
Probabilitatea sa semene cate o propozitie intre sute de mii de lucrari este destul de mare.
In asemenea caz, se compara si contextul, adica textul d-inainte si dupa fraza.

Nu stiu, am încercat mai multe programe, si pe unul imi dădea ca nu e plagiat, pe unul imi dădea o fraza cu culoarea rosie si trebuie sa rescriu respectiva fraza. De asta am zis sa apelez la voi…

Rescrie fraza, dupa care poti sta linistita (daca n-ai copiat).
Nu uita sa scrii si bibliografia!

Asa am facut, ce apărea similar am rescris din nou am modificat, sa fie bine, pana la urma este interesul meu ca procentul de unicitate sa fie mare

| sierra1 a răspuns:

Conștiința ta ce spune pe tema plagierii lucrării?

| Mri28 explică (pentru sierra1):

Nu vreau sa o plagiez. Doamne…. Vreau sa ma verific sa fie ok ce am scris….

Si arătați-mi dumneavoastră doamna draga unde găsesc lucrări puse pe internet, sa ii schimb doar numele si sa mi-o asum…. laughing
Imi doream doar sa verific ce am scris si sa rectific daca este vreo problema…. mare e grădina domnului, si multe idei va mai pot trece prin cap

| sierra1 a răspuns (pentru Mri28):

Dacă e intre ghilimele orice text luat "din vecini", nu văd nici o noimă in a-ți verifica propria lucrare, scrisă cu propriile mânuțe.

dar cum bine spuneai: "mare e grădina domnului, si multe idei va mai pot trece prin cap"

Oricum o sa fie verificată de facultate.
De ce sa nu ma verific eu ca sa stiu ca e totul in regula…. Si sa ma trezesc la examen cand trebuie sa printez rezultatele din programul de plagiat si sa le depun la secretarul facultății.

| Mri28 explică (pentru Mri28):

Ca am cine stie ce lucruri care nu sunt in regula acolo….

Repet: conștiința trebuia să-ți spună că NU e plagiat, dacă e așa.
Dacă conștiința scârțâie, da e nevoie de și un soft

laughing nu Inteleg de ce va contraziceți aiurea cu mine atata timp cat nici nu știți despre ce e vorba

"de ce va contraziceți " - suntem one-to-one deci nu e nevoie de plural

tu te contrazici singur/ă: sustii că ai făcut lucrearea singur/ă dar o verifici aniplagiarism : hai să râdem, e bună!

Eu asa am fost îndrumata de profesorul coordonator de la licența acum doi ani in urma…. Verifica-ți lucrarea sa nu depășească procentul de 2 sau 3 % plagiat ca sa nu ai surpriza ca o o sa te respingă la examen ca oricum facultatea o verifica.
Daca este un lucru atata de rau acesta….
Si uite ca exemplu, localitatea x are căile de acces nu stiu care dn18 acest drum național trece prin localitatea viseu, borsa, moisei si face legătura cu Suceava, daca eu scriu lucrul asta, e posibil sa imi dea plagiat, din cauza ca exista informația asta pe google prin Wikipedia pe undeva, si imi da programul ca e asemănătoare fraza mea cu ceea ce este scris pe google…. Asta se numește plagiat?

| antineutrino a răspuns (pentru Mri28):

Mare grijă la citarea surselor!
Dacă după verificare îţi apare că informaţia a mai fost publicată pe Wikipedia, sau în altă lucrare, trebuie obligatoriu să specifici asta la surse citate.
Desigur că unele exprimări pot fi identice, mai ales în lucrările tehnice, dar dacă le menţionezi sursele nu vor exista probleme.
Succes!

| Mri28 explică (pentru antineutrino):

Am inceput sa scriu, am scris sursele, la poze la fel, si am verificat ce am scris, si la fel cum am zis mai sus, la frazele cu DN si căile de acces imi apărea cu roșu si am zis cum doamne ca nu am dat copy paste….
Si normal ca trebuie surse si bibliografie, ar fi imposibil sa faci o lucrare 100% unica…. Mulțumesc tare mult de INFO

Cum spui tu...

| Mri28 explică:

Si pe langa asta nici profesorul coordonator nu accepta sa isi puna numele pe o lucrare plagiata, atata timp cat el are program si o verifica…. autoverificare ai auzit de ea?