| William1000 a întrebat:

Vreau sa stiu cum pot sa conectez doua laptopuri astfel incat un laptop sa foloseasca atat puterea sa de procesare cat si al celuilalt.

Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

La modul simplu, ceea ce iti doresti tu nu este posibil.

Motivul ar fi urmatorul: cele doua laptopuri ar trebui sa comunice intre ele. Acest lucru se face in general prin retea.

Insa, viteza de transmisie a datelor intre si de sincronizare sunt mult mai reduse decat viteza reala de procesare a procesorului. In plus, gandeste-te ca procesorul ala are cativa gh in viteza. Ca sa sincronizezi la viteza asta cateva procesoare e dificil chiar si daca ar fi unele langa altele, daramite intre doua laptopuri.

In plus sa se transmita datele pe retea... gandeste-te ca protocolul tcp (teoretic cel mai tapid protocol de retea cu confirmare) este construit pe mai multe layere. Adica e foarte lent in comparatie cu viteza procesorului.

Oricum, se poate face ceva asemanator, dar la nivel de aplicatie, un load balancer care vede incarcarea per system si mai adauga cand la un sistem cand la altul cereri de servicii cat sa le mentina relativ la fel de incarcate (vezi cazul fermelor de servere).

| William1000 explică (pentru cristimihailov):

Multumesc ca m-ai lamurit. Dar, din curiozitate, daca ai doua PC-uri (unitati) si le conectezi la acelasi monitor, acesta o sa foloeasca ambele procesoare din PC-uri? Eu sincer cred ca nu.

| cristimihailov a răspuns (pentru William1000):

Salut,

Ca idee, un monitor reprezinta un view al starii curente a sistemului. Acesta nu influenteaza teoretic starea sistemului.

Deci, daca ai doua unitati si vrei sa foloseasca acelasi monitor, ambele functionand, ai putea:

1. Ambele sisteme deschise, comuti intre ele prin selectia sursei in mod manual (ca la tv cand alegi intre AV si TV).

2. Daca monitorul nu suporta mai multe surse, atunci:
A. Poti folosi un kvm switch
B. Schimbi cablul manual (ceea ce nu vrei).
C. Deschizi o sesiune de remote desktop de pe un sistem pe altul (platind ca pret: sistemul la care faci remote desktop va avea un usor lag la operatiile grafice, uneori neplacut), si comuti cand ai nevoie intre ele cu mouse-ul sau eventual imparti acelasi spatiu de monitor.

In principiu cam astea sunt optiunile tale.

Si este corecta afirmatia ta: nu va folosi in nici un fel puterea ambelor laptopuri.

Este adevarat ca exista cluster computing care ar fi ceva pe acolo, cum s-a specificat de catre cineva, dar acestea sunt chestii avansate si practic nu ai nevoie sa configurezi asa ceva.

6 răspunsuri:
| danutzu96 a răspuns:

Renunta la idee.

| danutzu96 a răspuns:

Chestia asemenatoare se numeste cluster computer (https://en.wikipedia.org/wiki/Computer_cluster) Dar nu vad la ce iti trebuie tie asa ceva. Asa ceva nu este utilizabil ca sa te joc pe el.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e posibil asa ceva

| fischer3 a răspuns:

Nu stiu daca este posibil.