Control panel/regional and language options/formate,selectezi romana/locatie,selectezi,Romania/keyboards and languages, clic pe change keyboards/add, adaugi romana/clic sus pe language bar/bifezi a doua optiune/ok/apply,
apare in bara de activitati acum
Şi eu folosesc diacriticele, după cum se vede, setarea aia din bară cu EN şi RO e doar temporară, când închizi computerul revin la loc...
Intri la Panou de control, apoi în stânga sus apeşi Comutare la modul de vizualizare clasic (dacă nu e deja), apoi deschizi Opţiuni regionale şi lingvistice, apoi apeşi tab-ul Limbi, apoi Detalii, în fereastra nouă care se deschide sus alegi Romanian, iar jos apeşi Adăugare, apoi alegi din nou Romanian, iar jos Aspect tastatură - US, dai ok, la următorul iar ok, o să trebuiască restart, dai restart, apoi urmezi aceiaşi paşi identici şi când ajungi iar la penultima fereastră o să ai şi engleză şi română. Acum dai click simlu pe engleză şi dai eliminare. Apoi iar restart şi gata. Ideea e că trebuie să-ţi rămână doar română. Acum o să scrie cu diacritice. "ă" şi "î" o să fie lângă "p", "ş" şi "ţ" lângă "l", iar "â" lângă backspace.
Dacă ai windows în engleză aici ai paşii:
Click Start and then Control Panel
In Control Panel, if you are in Category View, click on Switch to Classic View (top left corner)
Open Regional and Language Options.
Click on the Languages tab.
Under Text services and input languages, click on the Details button.
Under Installed services, click Add.
In the Add Language dialog box, choose the input Romanian keyboard layout or Input Method Editor (IME) you want to add.
Click OK twice.
Then Restart and Delete English.
Then Restart again.
Done.
Baftă! Cu stimă, Angel.
Ii dai control panel, Region and language, keyboard and languages, change keyboards si selectezi EN US. In caz ca nu iti mai trebuie cea pentru Romania, poti sa o selectezi si sa ii dai remove, apoi o selectezi la loc pe En US. Bafta!
Am Windows XP Professional. zi-mi si mie km sa imi schimb.in RO,
Daca nu gasesti ce ti.am zis mai sus atunci cauta Regional and Language Options, intra acolo, apoi la Language, details, si de acolo schimbi pe ce limba vrei tu.
Tamiki întreabă: