Captura de ecran e iluminată uniform. Așadar, imaginea trimisă de placa video spre monitor este corectă (aia se scrie în fișier când faci o captură); dar dacă tu în zona respectivă spui că vezi cu diferențe de intensitate luminoasă, e posibil ca lampa care iluminează display-ul tău să fie „pe moarte". Dacă asta vrei să ne arăți, atunci trebuie să fotografiezi (cu un aparat foto! fără bliț!) ecranul, ca să putem comenta la concret.
Am facut asa cum mi-ai zis. Intr-un loc, asa cam de 2 cm, acolo pe margine, este luminat display-ul, insa mai sus si mai jos este intunecat, precum vei observa si in poza. http://s1.postimg.org/fn01a1qzj/IMG_20150325_125805.jpg
Exact cum bănuiam - lampa din spatele panoului LCD nu mai luminează uniform și, dacă te deranjează lucrul acesta foarte tare, ar trebui schimbată. O să vezi, dacă te uiți la o lampă cu neon care e în uz de multă vreme, că în dreptul capetelor apar niște zone mai întunecate - e exact ceea ce se întâmplă și la tine. În fond, lampa aia chiar este un tub cu neon! Bine, la monitoarele mai noi, se pun benzi cu LED-uri albe, dar nu cred să ai unul din ăla.
Dacă nu te deranjează prea rău, lasă-l în pace, nu merită cheltuiala (nu e foarte ieftină reparația).
O soluție alternativă - funcționarea pe monitor extern. Are avantajul că poate fi mai mare și mai luminos decât are ecranul, din fabrică, laptopul tău.
Am laptopul inca in garantie. Deci nu display-ul este de vina, ci acele lampe care il lumineaza? In mod normal, cam dupa cat timp "se duc" lampele la un laptop? Eventual, sa astept pana cand e aproape la final garantia, si doar atunci sa duc laptopul sa mi-l repare? Din ce cauza mi-i s-au "dus" lampele respective?
În mod normal, câțiva ani ar trebui să meargă bine. Acum, de ce la tine s-au leșinat mai repede, e greu de spus. Cel mai probabil, piese de proastă calitate. Nu-ți recomand să amâni reparația până aproape de finalul perioadei de garanție (care e conform legii, de doi ani!) - ar putea invoca uzura naturală.
E ca și cum ai avea pretenția ca la o mașină la care ai cinci ani garanție să soliciți să ți se înlocuiască pe garanție cauciucurile după patru ani și nouă luni, că s-au tocit prea mult...
Am un laptop Asus. Ca si calitate, cum sunt laptopurile de aceasta marca? In pozele ce le-ai vazut, se vede prea bine acel lucru, fiindca, in realitate, de abia se observa. Eu am observat doar pentru ca m-am uitat acolo de foarte multe ori, si mi-i s-a parut ceva suspect. Iti cam trebuie un ochi antrenat, precum s-ar zice, ca sa iti dai seama. Esti super de treaba. Mersi mult pentru tot. Am inca o rugiminte la tine. Eu ma ocup de un blog, cam de 1 an si ceva, si am cam 30 de vizite zilnic, asa ca medie, si cam 20 de vizitatori. Am un articol super bun (in total am cam 20 de articole), care, e pe prima pagina in cautarile Google, si pe locul 2 ca si rezultat. Vreau sa maresc traficul de pe blog. Ce as putea face? Tot secretul consta in publicarea zilnica a cel putin a unui articol? Ce sfaturi mi-ai putea oferi? Acesta e blogul, daca vrei sa "arunci" o parere: http://tibibloggerul.wordpress.com/ Mersi mult pentru tot.
Regret, la bloggerit nu mă pricep defel. Și nici la sfaturi despre SEO. Sunt forumuri specializate pe temele astea, mergi acolo și vei obține informații utile și calificate.
anonim_4396 întreabă: