| introduaicinumele a întrebat:

Vreu sa fac un program (soft). Sunt a 7-a si la scoala nu facem informatica. Stiu sa scriu un HTML (stiu ca mai adauga un rand, cum se baga imagini etc.). Din ce am citit pe net in Pascal ar fi mai usor de inceput. Dar in ce program pot incepe sa imi fac programu?

Răspuns Câştigător
| Abandoned2 a răspuns:

Pentru Pascal poti folosi IDE-ul de la Bloodshed, Dev-Pascal.
http://www.softpedia.com/......scal.shtml
E mult mai usor de invatat decat C/C++ pentru ca are o sintaxa mai apropiata de limba engleza. Desi, e din ce in ce mai putin folosit.
Daca mai ai intrebari...te astept pe privat sau lasa aici un reply.

| introduaicinumele explică (pentru Abandoned2):

Mersi de program. Am o intrebare: dupa ce am scris ce trebuie acolo cum dau sa-mi-l faca program ca sa vad ce mi-a iesit?

| Abandoned2 a răspuns (pentru introduaicinumele):

N-am mai folosit programul ala de ani de zile. Imi amintesc vag ca se foloseste combinatia de taste ALT+F9 pentru compilare si CTRL+F9 pentru rulare program. F9 parca construia executabilul programului(de tip.EXE in acelasi folder cu fisierul.PAS salvat). Desi stiu ca se construia si automat la rulare. Uneori folosesti combinatia de taste ALT+F5 pentru a revizualiza rezultatul programului daca n-ai folosit o instructiune de citire de genul READLN inainte de instructiunea END. pentru terminarea programului(care asteapta apasarea tastei ENTER pentru a termina programul, astfel disparand ecranul negru).

Da mersi, m-am mai jucat pe acolo dar daca scriu ceva in plus si nu e corec da eroare si nu se deschid sad cred ca ar trebui sa citesc mai mult inainte sa ma apuc.

Sti vrea-un program in care sa pot face un script HTML? Adica cu sa lase un rand liber si codurile astea care le-am mai folosit pe blog. Codurile HTML mi se par mai cunoscut ca stau pe blog des si mai posez ceva editatnd in HTML.

| Abandoned2 a răspuns (pentru introduaicinumele):

Program gratuit pentru creat/editat scripturi HTML ar fi Notepad++. Destul de popular.
http://notepad-plus-plus.org/
Pentru a invata mai serios iti recomand www.w3schools.com -->site-ul mama al programarii Web.
Cat despre Pascal, tu trebuie sa incepi cu o carte pentru incepatori, probabil, ca sa te initieze in elementele de baza ale oricarui limbaj de programare(variabile, structura program, instructiuni decizionale, repetitive, etc.), algoritmica(asta trebuie sa inveti tu, nu doar o sintaxa pe de rost). Tu trebuie sa gandesti un program, un script, nu doar sa iei copy-paste de pe undeva si sa combini la un loc si iese vreo varza. Aia nu e programare. Daca n-ai de gand sa aprofundezi dupa vreo carte ceva...atunci mai bine te lasi de asta, caci e ceva serios, nu o joaca.
Pentru Pascal nu prea stiu ce sa-ti recomand de pe net, ceva cat mai usor de invatat. Asa, in graba, am gasit adineauri asta: http://www.pascal.go.ro/manuale.html

7 răspunsuri:
| Narcis2007 a răspuns:

Eu zic c++ cu mingw

| monstrulet a răspuns:

Nu ai zis ce vrei sa faca programul tau.
In html se fac pagini de net, si implicit siteuri. Poti face aplicatii web in html+javascript.
Pentru windows ai c++/c#/pascal/delphi/java, care is total diferite de html, dar se aseamana putin cu javascript ca idee.