| ReMusS a întrebat:

Salutare all,
as avea si eu niste intrebari legate de meditatii.
am vazut multe pe net despre meditatii dar nu stiu cum sa meditezi adica la ce te gandesti sau ce sa fac? imi spuneti va rog,
am incercat cu respiratie dar te ameteste cum respiri repede straight face
dau funda!

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Meditatiile se pot referi si la orele suplimentare. Uite ce spune DEX :
MEDITÁȚIE, meditații, s. f. 1. Reflectare, cugetare adâncă; meditare, reflecție. 2. Specie a genului liric, cuprinzând reflecții despre condiția umană. 3. Pregătire a lecțiilor, a examenelor cu un meditator; lecție particulară dată de un meditator; preparator (3). ◊ (Sală de) meditație = sală într-un internat unde elevii își pregătesc lecțiile. ♦ Perioadă de timp, în afara orelor de curs, în care elevii (dintr-un internat) își pregătesc temele. – Din lat. meditatio, fr. méditation.
Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

MEDITÁȚIE s. 1. v. cugetare. 2. v. visare. 3. (concr.) (rar) meditare. (A scris o ~ asupra...) 4. lecție, preparație. (Are o ~ la ora 18.) 5. v. meditare.
Sursa: Sinonime (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

MEDITÁȚIE ~i f. 1) Proces de examinare profundă a unei idei, situații sau probleme; cugetare adâncă; reflecție. 2) Poezie lirică în care se meditează asupra problemelor fundamentale ale existenței umane. 3) Lecție particulară dată de un meditator. /