| Selysium98 a întrebat:

Am o mare nelamurire. Deci laptopul meu are port hdmi, detin cablu HDMI-HDMI dar monitorul meu are doar VGA si DVI. Am fost la altex si mi-a spus ca nu are cum sa transmita daca imi iau adaptor (ca sa bag cablul hdmi in adaptor) HDMI-mama, DVI-tata(sa il bag in monitor).
De ce? Si ce adaptor trebuie sa imi iau?
Pentru ca nu vreau sa dau 70 de lei pe un cablu HDMI-DVI, daca am deja un cablu HDMI-HDMI.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Daca monitorul sau calculatorul are doar mufa VGA iar cealalt nu, atunci nu poti face conexiune la HDMI decat cu un adaptor (care intr-adevar costa in jur de 70+ lei).
Explicatia e simpla: cele doua tipuri de semnale sunt diferite, nu este suficient doar o simpla mufa de adaptare. Pentru conexiune este nevoie si de un convertor electronic intermediar de semnal.

2 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Salut, incearca fara adaptor e mai util asa am si eu am incercat si cu adaptor dar in timp o sa apara probleme.

| Selysium98 explică (pentru aditimus):

Am la pc dvi si conectam printr-un adaptor de vga-dvi, cu cablu vga, la monitor (care are vga ) timp de 3 ani nu am avut nicio problema.
Mi se pare prea scump 70 de lei un cablu, imi vand monitorul si imi iau un monitor direct cu port HDMI ..cum imi trebuie