Te-ai grăbit să achiziționezi degeaba altă placa video pentru că nu asta este problema. Rar se întâmplă să-ți distrugi placa video în vreun fel, decât dacă îi faci overclock, neasigurându-i o răcire eficientă, în acel caz fii sigur că procesorul grafic al plăcii video va "crăpa", în sensul că se va dezlipi sau se va arde datorită consumului, al temperaturilor extrem de ridicate și al voltajului necontrolat.
Testează plăcile video, însă, mai întâi, vei scoate memoriile RAM, cablul ATX 24 de alimentare al plăcii de bază si cablul de 12V pentru alimentarea procesorului (de 4 sau 8 pini), scoți placa din slotul PCI-E și celelalte plăci de expansiune din celelalte sloturi (dacă încă mai are placa ta de bază). Iei un pulverizator sau cu un compresor de aer sau un aspirator cu adaptor pentru spații înguste și curăță atât sloturile de memorie RAM cât și sloturile de expansiune de pe placa de bază. Scoți și bateria CMOS.
Ok, după ce ai eliberat placa de bază și ai curățat, iei o memorie RAM și o montezi chiar pe primul slot al plăcii de bază (cu foarte mare grijă, nu brusca componentele în slot, se înfing ușor până la "clic", când se face prinderea între conectori și slot). Montezi cablurile de alimentare ATX+procesor, o placă video, montezi cablul video la o ieșire din placa video, scoți cablurile de la unitățile de stocare. Verifică acum dacă ai semnal video pe monitor. Dacă n-a funcționat, comuți cablul pe portul video al plăcii de bază și verifici dacă nu cumva este dezactivat portul PCI-E din Bios. Ar trebui să-l găsești la categoria "Advanced-chipset" - Preferred graphic Card. Trebuie să știu ce placă de bază este, între timp poți încerca ce ți-am specificat mai sus.
anonim_4396 întreabă: