Esti inutil am nevoie de solutii, nu mi-a montat nimeni nimic gogule, urmeaza sa le montez, dar ca idee, sa nu fac ceva gresit...apropo..in ziua de azi multi au calificare, se orienteaza dupa scheme dar nimeni nu isi asuma si nu are capcitatea logica sa dea un raspuns logic si concret, doar presupuneri
E dificil să gestionezi tensiunea de pe eoliană dacă nu are comunicație cu bateria. Ceva trebuie făcut ca bateria să oprească curentul de intrare atunci când este încărcată complet, și să scadă tensiunea când se apropie de încărcare completă. Ai nevoie de un sistem bms cuplat la eoliană, care să gestioneze tensiunea și curentul în funcție de parametrii bateriei, pentru că bateria bănuiesc că va fi conectată în paralel pe invertor. Cred că cel mai bine plătești un electrician să rezolve problema.
Ideea e ca am inverter si acumulatori grovwatt, ulteror am cumparat un kit de eoliana cu inverter, si vreau sa le imperechez, insa tot o data nu doresc sa imi prajeasca bateriile,. cand scade putin curent din baterii, si intra eoliana, nu s vrea sa prajesc bateriile...asta e faza de pun intrebarea...
Înțeleg ce spui, însă nu știu ce fel de echipamente ai acolo. Stai să o gândesc.
Eoliana îți dă un curent alternativ variabil( dacă ai o eoliană mica poate îți dă DC) care trebuie să fie stabilizat, invertorul bănuiesc că ar avea astfel de funcție. Invertorul stabilizează tensiunea și o convertește în ce ai tu nevoie( 230V), deci această tensiune e sigură pentru locuință.
Acum partea de baterie, bateria aia probabil se încarcă la 48V, deci ai nevoie de un convertor de la 230V la 48V. Convertorul cred că are și funcții smart ( să scadă tensiunea când trebuie, să închidă circuitul când e bateria încărcată, să deschidă când e descărcată).
Nu știu ce echipament ai și nu prea am timp să cercetez, dar conceptul e același la orice sistem.