anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare, am un dvd-rom si are o problema mare! Cand pun diskul in interiorul dvd-ului, se citeste putin si apoi se opreste si apoi iar citeste si apoi tot asa se opreste, ce e de facut in acest caz?

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Incearca alt cd si vezi daca face la fel.

| RxTx a răspuns:

Cumpără un cd făcut special de fabrică pentru curățarea capului de citire
Are un fel de burețel lipit pe el și are un alcool izopropiloc ceva o substanță cu care îmbină el burețel

Pui cd-ul el are track-uri muzica poți să o asculți cu Winamp

Gata se învârte cd-ul respectiv curata capul de citire și poate merge

Daca nu merge atunci e mai grav ci trebuie sa iei un bețișor de ureche să îl bagi in alcool izopropilic
Și să ștergi foarte atent fara să apeși lentila de la unitatea optica

Dar fara să apeși pentru că sub lentila respectivă sunt niste arculete

Daca nu merge nici așa atunci îți trebuie o șurubelniță subțire din plastic sau din ceramica
Și trebuie să rotești de potențiometrul semireglabilul ce este montat de multe ori pe sub unitatea optica.
Dar dacă ai învârtit mai mult de 0, 2mm la stânga sau la dreapta poți să te împuști că gata nu o sa mai îl faci la loc de.car daca aloci 4 ore /zi timp de 1 săptămână

Adică mare atenție

| relian a răspuns:

E de facut ca CD-ul ce ai bagat are probleme, de aia face asa, nu il poate citi.
Sau daca este DVD-rom vezi ce CD ai bagat, poate CD este mp3 sau mai stiu eu ce format ce DVD-ul nu citeste.
Afla ce citeste DVD ala si apopi stii cum sta treaba.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Curatal cu un servetel imbimbat cu alcool sau parfum, dar fii bland cu el, sa nu il zgarii.
Daca tot nu il vede, si incearca repetat sa il citeasca inseamna ca e zgariat/avariat profund si nu il poate citi.
Depinde de cat e de zgariat - mai poti recupera de pe el anumite fisiere sau nu mai poti recupera nimic.

Asta presupunand ca e discul de vina.

Pune un altul care stii ca e bun, si vezi daca merge cu el