| Marius_Mandarina_1995 a întrebat:

Salutare, am un laptop Lenovo 3000 n200 care are 4 intrari usb si 1 intrare vga. Doresc sa il conectez la un televizor lcd Samsung diagonala 81 cm ca sa vizionez un film. Ma confrunt cu o problema, am cablu cu o mufa VGA si cu cealalta mufa HDMI.Le conectez intru la setari dau extind, duplicate si imi scrie tot ca nu are semnal, am incercat si treaba cu rezolutia, tot nu merge. O fi de la cablu? sa nu fie bun daca nu e bun ce fel de cablu imi trebuie, merge si prin USB? Ajutati.ma va rog frumos. Am 14 ani nu vorbiti in termeni specifici pe care sa nu ii inteleg.

Răspuns Câştigător
| SilviaDulcik a răspuns:

Cablu ce are VGA intr-un capat si HDMI in celalat nu are cum sa functioneze deoarece VGA inseamna semnal analogic, iar HDMI inseamna semnal digital. Acel cablu nu stie sa faca conversia. Persoana care ti-a vandut acel cablu si-a batut joc de tine. Tie iti trebuie un dispozitiv ce face conversia Digital-Analogic, exemplu : http://www.aliexpress.com/......07713.html

2 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Pai da VGA (semnal analogic) si HDMI (semnal digital), s-or potrivi, ce zici?

| DryIce a răspuns:

Am patit si eu si sincer nu stiu problema. La un laptop tot asa cu adaptor ca si tine am facut si nu mergea indiferent ce ii faceam. La alt laptop direct hdmi to hdmi si merge perfect. Sincer am cautat si eu peste tot si nu imi explic. E ceva cu placa video din laptop care nu recunoaste anumite dispozitive cred.