Da, trebuie sa cunoasca si mecanica si optica, dar sa fie si bun observator in aceste domenii.
Uneori ai nevoie sa miști un obiect, sa "spargi" un corp în bucatele, și aici intervin legi ale fizicii și mecanicii, legate de mișcarea unui punct în spațiu, gravitație, viteza, etc.
Sau ai de animat o trambulina (prin natura ei incastrata la un capăt) de pe care sare cineva.
Crezi ca te pune șeful sa calculezi manual sau în programe specializate (cosmos, ansys, dar e posibil și în etabs sau sap2000, ) cât de tare va flamba scândura?
Nici pe departe. Trebuie doar sa ai un simt al aprecierii foarte dezvoltat, sa știi sa folosești/aplici ceea ce exista în natura.
Și bineînțeles,, sa fii un autodidact foarte bun.
Daca ai de animat mișcare a unei persoane, e și mai greu.
Trebuie sa studiezi atent motrica articulațiilor, in diverse situații.
Nimănui nu-i plac filmulețele animate, în care un om executa mișcări simple, robotizate, sau nefirești.
E un domeniu unde primești puține indicații de la șefi, însă se așteaptă foarte mult de la tine, sub forma de rezultat. Nu le pasa cum și cât ai trudit, atâta vreme cât nu întârzie proiectul și rezultatul le e pe plac.
Depinde ce proiecte vei avea: la unul super realist e bine sa stii si cate ceva despre fizica - spre exemplu reflexia luminii sau cum ar putea interactiona diverse obiecte. Daca vrei sa faci un film animat atunci cred ca e mai bine sa cunosti principiile animatiei care nu prea respecta legile fizicii...
In cazul in care nu gasesti un snimator 3D care sa cunoasca fizica sau ceea ce gasesti ar fi foarte greu de utilizat, poti incerca sa folosest soft-ul BLENDER.
Este gratuit si poti face cu el animatii 3D.
Pe internet, (de exemplu pe www.youtube.com), gasesti multe tutoriale care iti arata pas cu pas cum sa folosesti acest soft.
Iti recomand sa vizualizezi website-ul
https://cgmasters.net/......tart-here/
Pe langa tutoriale gratuite, contine si kit-ul de instalare iar la finalul site-ului gasesti si un forum cu diferite pareri.
Spor la treaba!