Salut!
Modelul cu DDR3 este inferior celui cu DDR5, chiar daca memoria in sine este mai mare.
Oricum, daca poti da atat pe o placa, mai bine plusezi inca 30 de lei pentru un model superior celor doua si anume HD7770:
...play-port/
Daca o achizitionezi de la PC Garage e posibil sa o ai pana de craciun, fiind in stocul fizic al magazinului si pe langa asta ai si un mic cadou la achizitionare pana in 31.12. 2012.
Intre cele 5 iti recomand hd 7750 ddr5, chiar daca are 1 gb memoria ddr5 e mai rapida, produce muult mai multe fps-uri in jocuri, mai ales ca ai o rezolutie mare, pe 22", dar ti-as recomanda ceva mai zdravan, un 7770/gtx650TI
Mai pui inca 30 ron peste acei 500 si cumperi sapphire hd 7770 care e cu 10-15% mai performanta decat 7750, se descurca mai bine pe fullhd
Iti recomand calduros prima varianta. Mergi pe DDR3. Pentru ca sistemul tau nu este unul chiar de ultima generatie care sa fie 100% compatibil cu DDR5-ul placii video. Iti merge si cu DDR5 dar nu te astepta sa mearga la toata capacitatea. De la DDR3 da.
Scuze de dublu-post. Nu e vorba de care e mai performanta, ci care e mai compatibila si care poate lucra la toata puterea. Din pacate, daca aveai o placa de baza tip sandy brige si ram dual channel atunci iti recomandam ddr5-ul. Vine problema frecventelor. Ramii placii de baza sunt ddr3 (nu dual) si merg pe 2000mhz, ddr5-ul video merge pe 3800.
Daca nu stii nu te mai baga te rog, mai intai documenteaza-te apoi dai sfaturi, induci oamenii in eroare
Frecventa memoriei ram nu are nici o legatura cu frecventa sau cu tipul memoriei de pe placa video.
Pe langa asta nu exista nici o legatura intre dual, triple, quad channel si compatibilitatea cu orice alta componenta, acolo tine strict de platforma pe care lucreaza si da randament in consecinta.
Nu stiu de unde ai scos aberatiile astea, dar mai bine le pastrezi pentru tine.
Nu e forum aici si nu vreau sa ma contrazic cu nimeni. Doar ca desi fiecare e independenta, toate frecventele sunt legate intre ele:fiind capacitatea fiecarei componente de a transmite date. Nu sunt probleme, doar ca nu scoate maxim din placa video. Virusake, toate sunt legate: si totul pleaca de la placa de baza. L2 cache-ul procesorului, e apropiat de frecventa ramilor si automat si de placa video. Pentru ca daca RAMii nu pot transmite mai multe date, degeaba are Placa Video capacitate de transmitere daca nu primeste. In fine, scuze ca am facut din TPU un forum.
Cred ca o sa merg pe ddr5 pentru viitor...e posibil sa schimb si procesorul si atunci nu are rost sa-mi iau o placa video slaba. multumesc
Cea mai buna placa video este nVIDIA, se misca cel mai bine mai ales cea de 2 GB. Ti-o recomand cu incredere, folosesc si eu tot nVIDIA.