| DeyCj a întrebat:

Salutare.Credeți că aceste plăci de bază vor rula bine cu linux(debian și derivate în special)?
http://www.cel.ro/......ket-am3-l/
http://www.cel.ro/......am3plus-l/
Știu că cele cu chipset de nVidia lucrează foarte bine dar cum nu prea mai sunt(la ce buget am) vroiam să vă știu părerea.
Mulțumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| BLKZ a răspuns:

Nu ma refeream la tine, si la tr3ig. Am folosit Fedora LXDE, Ubuntu, Lubuntu pe o placa de baza, mai veche ce-i drept(de prin 2002-2003), cu chipset Nvidia asa ca chipseturile astea noi nu cred ca vor cauza probleme, mai ales ca acum se ofera si suport(drivere) pentru Linux.

6 răspunsuri:
| tr3ig a răspuns:

Ba nepoate, eu nu va inteleg pe astia programatorii de calculatoare, de ce dracu umblati frate cu linux? omenirea a evoluat, am coborat de mult din copaci, am iesit si din pesteri de milioane de ani, voi de ce nu vreti sa evoluati si voi? s-a inventat xp, s-a inventat win7 voi tot indaratnici ati ramas. tot deia gen "what does this button do?" dang dela mare

| BLKZ a răspuns (pentru tr3ig):

De curiozitate, ai vazut cum arata o distributie de linux din ziua de azi? Daca stam si analizam Linux si Windows ajungem la concluzia ca Linux-ul e mai bun decat Windows din foarte multe puncte de vedere, dar nu la jocuri, si asta e un mare minus care se va remedia cat de curand(Valve a lansat Steam pentru linux).

| tr3ig a răspuns (pentru BLKZ):

Din pacate pentru mine 4 ani de zile. colegul de camera de la camin a avut asa ceva pe calc si am capiat. imi venea sa il arunci pe geam cu tot cu calc ca nici ala nu e cine stie ce. si in afara partii cu jocurile are si multe alte chestii foarte complicate. asa ca coborati si voi din pom sincer sa stim si noi cate maimute mai sunt pe pamant

| DeyCj explică (pentru BLKZ):

„Nuuuu"Îs utilizator de Linux de 2 ani. Știu cum îi, dar nu știu cuym stă treaba cu chipseturile astea de amd dacă se descurca Linux pe ele

| DeyCj explică (pentru tr3ig):

Omenirea o evoluat numai Windows-ul nu.Linux-ul este cel mai avansat sistem de operare din lume.De asta îl alegem că știm ce facem. Windows are noroc că Microsoft îi proprietar DirectX, de asta jocurile mai evoluate merg DOAR pe Windows, că în ansamblu Windows e extrem de limitat, colcăie de viruși, crapă când țilimea mai dragă și mai mult e extreeem de lent. Când foloseam Wingoz mă scotea din sărite acel please wait...o juma de oră vb vine și apoi iar minute pierdute cu aștepareadeschiderii messengerului etc.Dezastru tată.E singurul ce se bazează pe MS-DOS, restul din lumea asta mult mai rapide se bazează ghici pe ce? UNIX adică ce are la bază Linux, MAC, Solaris și BSD.
Restul sunt Microsoftisme că la Microsoft li frică de Linux care așa îi de rău de domină piața tabletelor și telefoanelor mobile(da Android e Linux dezvoltat de Google).și lista continuă.
dar asta e offtopic.Pe mine mă interesa dacă aceste cipset-uri se comportă bine peLinux, că ele de Nvidia merg excelent; ca să nu mai zic de plăcile video Nvidia care iar îs foarte rapide sub linux.Merg efectele viszuale la maxim și poți vedea filme la rezoluții foarte mari chia pe port dvi

| DeyCj explică (pentru BLKZ):

Ce mă pot amuza Microsoftișitii ăștia înrăiți.Habar nu au ce înseamna să folosești caclulatorul eficient nu să te chinui cu el...
Mda.La asta mă gândeam și eu...Dar totuși am decis să vă cer părerea.Mersi de răspuns

| BLKZ a răspuns (pentru DeyCj):

Nu ma refeream la tine, si la tr3ig. Am folosit Fedora LXDE, Ubuntu, Lubuntu pe o placa de baza, mai veche ce-i drept(de prin 2002-2003), cu chipset Nvidia asa ca chipseturile astea noi nu cred ca vor cauza probleme, mai ales ca acum se ofera si suport(drivere) pentru Linux.