| Paul_8708 a întrebat:

cum as putea stinge calculatorul cuiva sau sa intru la cineva in pc cu ajutorul cmd-ului fara alte programe sofisticate etc. Asta cu shutdown -i si ip-ul etc am incercat-o si nu functioneaza. Mai aveti si alte solutii?

6 răspunsuri:
| DizzYuzzY a răspuns:

Ehhhee ce doresti mai Paul costa bani si rabdarehee hee. crede-mahappy. cu cmd merge doar cateva chestii dar pc-urile trebuie sa fie conectate Ex:o sala de pc-uri la netwinking. asa trebuie sa fie ca sa mearga cmd sa-i trimiti msj sau sa inchizi pc-ulhee hee

| Aero a răspuns:

Ca sa mearga aia cu "shutdown - m //computername si IP" trebuie ca pe celalalt calculator sa existe un cont cu drept de administrator cu acelasi nume ca al tau si (eventual) aceeasi parola!

Exemplu: user Administrator pe computer-ul cu numele Sufragerie-PC/ip-ul: 192. 168. 2. 101
Tu dai comanda de pe computerul Dormitor-PC/ip 192. 168. 2. 100 folosind tot un cont Administrator.

Sau in loc de Administrator sa existe un Gigel, Ionel, dar cu drepturi de admin! Inclusiv acelasi nume de cont/user pe toate PC-urile si aceeasi parola.

In liceu eram "cel mai smecher"tongue cand stingeam toate statiile din laborator din CMD, folosind acea comanda + ca toate calculatoarele erau logate pe Administrator.

| Yunia_3857 a răspuns:

Era un program in care raspundeai la niste error-uri, iar dupa aia iti inchidea automat calculatorul. Spun asta din propria experienta laughing Fisierul era ca oricare altul si pe el scria invitatie dar e posibil sa fii fost si un virus.

| Paul_8708 explică:

Programul despre care vb Yunia se face prin shortcut schimbi iconita mai scrii ceva de genu shutdown -f -1 etc ceva de genul si eu am patit-o

| Aero a răspuns:

Eu n-am patit-o, dar le-am facut-o altora devil
Si n-am avut nevoie de tutoriale! tongue Ii pacaleam destul de bine cu iconite de. mp3 sau. jpg

| jabiilord a răspuns:

Ca sa iti mearga din cmd trebuie ca si calculatorul celalalt ca si al tau sa aiba acelasi user si aceeasi parola si apoi dai comanda:
shutdown -s -f -t 00 -m 192. 168. 0. 1 unde 192. 168. 0. 1 este ip-ul calculatorului pe care vrei sa il stingi.
Daca tot nu iti merge ai grija la firewall (pune programul shutdown in exceptiile de la firewall atat la unul cat si la celalalt calculator).
Daca te intereseaza si alte Tutoriale PC, uite aici unele destul de faine: http://www.tutorialepc.ro