Nulul de lucru este pe fir albastru si nu are impamantare. Nulul de protectie (impamantarea in limbaj popular) trebuie sa aiba impamantare si este pe un fir galben+verde. Asta este regula dar ce se mai respecta in ziua de astazi? Exemplu: https://bit.ly/3rs6pHb
Știu ce zici, dacă ai 3 fire negre, care din ele e împământarea și care e nul-ul?
Si nu mai are altele in afara celor 3 negre? Daca nu are inseamna ca ceva ii in neregula. Atunci trebuie un meserias sa deosebeasca masa si impamantarea. Daca imi pui o poza cu "Imgur" poate imi dau seama. Trebuie o poza a circuitului. S-a incalcat cutuma. Daca are si altele, de alte culori inseamna ca cele 3 negre se leaga im preuna.
Nu se leagă nimic împreună, pur și simplu ai 3 fire ce aceași culoare la care trebuie conectată priza, ce-a mai ușoară variantă ar fi să deconectezi împământarea din tablou și să măsori conductorii, să vezi pe care ai tensiune.
Alimenteaza un bec si vezi in care dintre cazuri sare siguranta de protectie diferentiala.
Daca nu sare nimic inseamna ca ai o intalatie comunista cand nulul de protectie si impamantarea se legau impreuna.