Raspuns la prima intrebare. trebuie sa scrie in dreptul fiecarei mufe idd ori primary- secondary, ori idd1-idd2, ori una e albastra si alta e verde. dacaa imi zici modelul placii de baza poti sa iti zic exact. si 2: nu are importanta care unde il pui doar sa nu fie setate pe acelasi cablu doua master sau doua slave ca nu le recunoaste. Mai intra si in bios si dai o cautare la harduri dar bagale pe rand. Adica pune la incput pe un cablu 1 hard, daca merge il opresti si mai pui unu, daca merge bagi si cablu2 ccu un hard si apoi il opresti si bagi si dvd-rom-ul. trebuie sa mearga dar sa fie si cablurile bune.
Salut, pe idd1(primary) pui 2 hdd-uri unu master si unu slave, iar pe cablu idd 2 (secondary) pui un hdd pe master si dvd-ul pe slave. NU ESTE O REGULA. Hdd-ul pe care ai sistemul de operare e bine sa fie pe idd1 master. ca sa alegi ce sa fie fiecare ai mai multe variante.
Trebuie sa te uiti pe hdd-uri cum sa pui jumperii ca sa ii pui ce vrei. poti sa le pui si pe automat.
Am incercat chestia asta, nu stiu daca exact cum mi-ai descris u: le-am setat din jumperi unul pe slave si altul pe master, si totusi nu i-mi recunoaste decat cate un hdd de pe fiecare cablu si dvd-ul, hardul de 80 nu il vede. Intrebare: 1-de unde stiu care e cablul idd1 si care e al doilea? 2-are vreo importanta care il pun la mijlocul cablului si care il pun in mufa de sus(master-ul sau slave-ul)?
Am reusit sa le mufez, le recunoaste, dar doar in bios le vad, cand se incarca windowsul nu le mai vede, vede doar hardul cu windows-ul dvd-rw'ul si flopi-ul al doilea hard de 40 si cel de 80 nu le vede, aveti ideece trebuie sa fac?
Raspuns la prima intrebare. trebuie sa scrie in dreptul fiecarei mufe idd ori primary- secondary, ori idd1-idd2, ori una e albastra si alta e verde. dacaa imi zici modelul placii de baza poti sa iti zic exact. si 2: nu are importanta care unde il pui doar sa nu fie setate pe acelasi cablu doua master sau doua slave ca nu le recunoaste. Mai intra si in bios si dai o cautare la harduri dar bagale pe rand. Adica pune la incput pe un cablu 1 hard, daca merge il opresti si mai pui unu, daca merge bagi si cablu2 ccu un hard si apoi il opresti si bagi si dvd-rom-ul. trebuie sa mearga dar sa fie si cablurile bune.