Se numeste designer si foloseste diverse programe de editare si creare grafica de la photoshop pana la 3d studio max sau maya.
Cel care il implementeaza e programatorul prin integrarea obiectelor grafice in logica jocului
Și în cazul unui software, spre exemplu, financiar-contabil sau de gestiune e același procedeu?
Da, interfata grafica e realizata de designeri si /sau graficieni.
Se foloseste Photoshop, GIMP, Affinity Photo, Corel Draw, sau oricare alt utilitar mai serios de editare foto si grafica vectoriala.
3DSMax sau Maya se folosesc mai putin spre deloc, la interfata unui program. Doar in cazuri rare cand se cere sa apara in interfata si un obiect tridimensional ce nu se poate realiza (sau simula sa para tridimensional) in Photoshop.
Efectul tridimensional al butoanelor se face tot in Photoshop & Co. (prin 2 stari diferite de obicei, adica 2 imagini diferite, una apare la click, in acelasi timp cimaginea initiala dispare. Dar cu asta se ocupa programatorul).
In majoritatea cazurilor, software-ul destinat activitatilor de gestiune, contabilitate, ERP (Enterprise Resource Planning) (adica tot software de gestiune dar complex)
nu are nevoie de grafica suplimentara, fiindca nu vine cu zorzoane ci cat se poate de simplu.
Te poti juca cu culorile in programul cu care lucrezi (Visual Basic, Visual Fox, Embarcadero Delphi, Visual C++, etc), folosesti chenare pentru delimitarea cat mai exacta a diverselor campuri, folosesti culori distincte in tabele, si cam atat...
https://www.godyo-p4.de/fileadmin/user_upload/Artikelkonto.png
https://www.godyo-p4.de/fileadmin/user_upload/Bedienung.png
https://www.godyo-p4.de/fileadmin/user_upload/Benutzerverwaltung.png
Un program de gestiune ce pare sa aiba cateva elemente de grafica suplimentara in interfata grafica e Microsoft SAP.
Insa nu e o certitudine, depinde mult ce program s-a folosit la crearea lui.
https://goo.gl/images/uWufTr
Insa iti pot spune cu siguranta ca e nevoie si de designeri pentru interfata unui program (de orice fel) : ICONITELE, Logoul, si realizarea efectiva (cu uneltele din Delphi, C++, Visual Basic, etc., fara a aduce neaparat Photoshop in ecuatie).
Firmele mari nu platesc programatori cu cateva mii de euro pentru a realiza "Form-ul" cu elementele sale (tot ce inseamna butoane, labeluri, check-box-uri, butoane radio, structura tabelara, etc ).
Wehrmacht întreabă: