Panoul de administrare ale serviciilor gratuite difera (de la wordpress.com la blogspot, la zice.ro samd.), dar e intuitiv si simplu de utilizat. Paginile si categoriile le vei creea tu. Pluginurile le poti instala foarte usor din panou folosind optiunea de search de la "Module"/"Plugins" (nu trebuie sa intrii pe FTP). De asemenea, temele trebuie sa le adaugi tu dar se instaleaza la fel de usor.
Nu iti trebuie cunostinte de PHP, HTML, CSS atata timp cat te descurci in panoul wp.
Daca vei avea nevoie de ajutor cu blogul, sa-mi dai un mesaj aici pe TPU si o sa incerc sa te ajut.
Ce e FTP?
FTP vine de la 'File Transfer Protocol'. Practic te conectezi la server cu un program (de exemplu filezilla) si ti se afiseaza toate fisierele site-ului tau (blogul wordpress impreuna cu folderul unde sunt salvate temele, pluginurile, etc.). Totusi nu o sa ai de aface prea mult cu asta, poate doar prima data la instalarea blogului, dar nici atunci ca majoritatea hosturilor au optiune pentru instalarea automata a site-urilor wordpress, forumuri, etc. cu un singuri click.
Buna
E aproape identica, ai doar cateva functionalitati in minus.
Daca nu te descurci poti da un mesja privat, te deblochez eu unde e cazul.
Succes
Daca nu ai idee de loc despre limbaje...destul de greu, dar nu imposibil, daca pui mana si mai citesti.
Eu ti-as sugera sa incerci www.ucoz.ro. E foarte usor de folosit si se adreseaza atat incepatorilor cat si celor mai avansati.
Au si forum de suport, in caz ca vei avea nevoie, forum.ucoz.ro.
Spor!