anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Saca cineva imi stie adresa, localitatea, strada si numarul de telefon poate sa comande diferite lucruri de pe internet si sa vina la mine prin curier? E suficient sa stie doar atat?

8 răspunsuri:
| Algo098 a răspuns:

Da, poate, daca vanzatorul nu verifica telefonic validitatea comenzii.

| anonim_4396 explică (pentru Algo098):

E obligatoriu sa verifice?

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu se "verifica", dar suna curierul sa vada daca persoana e acasa. Oricum, nu e necesar numarul tau de telefon. Poate folosi numarul lui si sa comande pe adresa ta.

| Algo098 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu am facut comenzi si nu a verificat nimeni nimi pana ce a intrat in actiune curierul care m-a sunat. Nu stiu daca e obligatoriu. Probabil e un risc pe care si-l asuma vanzatorul sa trimita o comanda fara o confirmare telefonica sau prin email.

| Ora de net a răspuns:

Salut,

Da, se poate face o comandă online cu numele, adresa și numărul tău de telefon. De cele mai multe ori curierul te va suna în ziua livrării. În momentul acela tu poți spune că nu ai făcut comanda respectivă și să nu ridici, plătești și semnezi primirea coletului respectiv. În felul acesta, coletul va fi returant celui care a livrat.

De cele mai multe ori, pentru a face o comandă online este nevoie să faci un cont pe platforma respectivă. Deoarece o altă persoană nu are acces la emailul tău, contul respectiv va fi făcut după o adresă de email care nu îți aparține. Dacă ești contactat de către magazinul online pentru a lămuri motivul pentru care nu ai primit coletul respectiv, tu poți să îi prezinți toată situația și să le spui că acel cont și acea comandă nu au fost făcute de tine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sau sa zicem ca nu are numarul de la casa sau numarul de telefon, mai e posibil?

| oz_1736 a răspuns:

Poate fi fals totul, afara de numarul de telefon. Persoana comanda, cand suna curierul ii spune ca are treaba in oras si se intalnesc in alta parte

| TPU2019 a răspuns:

Da