Da asa este poti sa montezi orice sursa de pc fie ea si de 1000 de watti poate doar sa iasa un super gaming pc din asta hehe!
Um... daca nu desfaci conectorii si lasi firele desfacute prin sursa si nu le lasi sa intre in venilatoare nu e nimic. Si nu conteaza cat e de mare puterea, piesele consuma doar de cat au ele nevoie...
Actual PC-urile necesita surse mai puternice, usual consumatorul casnic foloseste la PC-ul personal surse de 650, 750, 850 si maximm 1000 wati.Problema este ca sunt 2 tipuri de surse - cu cablurile-conector nedetasabile si surse cu cablurile-conector detasabile.In primul caz cablurile ce nu se folosec se rasucesc si se strand cu colier de plastic cel mai subtire si mufa-conector se izoleaza putin cu banda izoler, iar in cazul 2 la sursele cu cabluri-sonectori detasabili de pe sursa se folosec dor conexiunile de pe sursa cu cablurile adecvate pentru componentele din PC, cum ar alimentarea placii de baza, alimentarea placii video, etc. alte componente care necesita alimentare individuala.Pe brosura sursei si pe brosurile placii de baza si a placii video producatorii specifica ce fel de conectori iti trebuie.In principiu, in PC, in interior cablurile se fixeaza prin stangere cu coloere din plastic subtiri insa nu se trand prea tare, se lasa un mic joc ca conectorii sa nu stea tensionati unde au fost bagati. Dupa legarea cablurilor cu coliere din plastis se verifica si se imping din nou toti conectorii in mufe pentru verificare si siguranta ca nu este contact slab.In rest de 2 ori pe an cu tensiunea scoasa de la PC(cablul de la sursa scos) se face aspiratie cu aspiratorul pe la radiatorul-ventilator de la procesor, de la ventilatoare sursa si de la ventitalore placa video, apoi se verifica din nou conectorii si totul este ok. Unele erori in PC apar de la praf si umezeala in PC daca nu a fost aspirat de foarte mult timp.
FloFlorentina întreabă: