Nu este tocmai usor sa schimbi CPU-ul la un laptop si risti sa brick-uiesti laptopul. Procesorul cel mai "bun" pe care il suporta acel laptop este Intel Core 2 Duo P8700 dar ma indoiesc ca va aduce imbunatatiri radicale in performata.
Poti face ce ti sa sugerat mai sus si sa folosesti alt sistem de operare, un distro de Linux sau ChromeOS Flex dar inca nu este optimizat cu trebuie.
Cand l-am desfacut am vazut ca procesorul se poate scoate foarte usor, are un slot al lui iar despre laptop cat de vechi este sincer imi fac treaba cu el, am avut win10 actualizat de la 7 si dupa 1 an si ceva a inceput sa mearga mai greu. am incercat linux dar nemultumit si asa am ajuns la wind7 pentru cat imi trebuie mie functioneaza bine se deschide foarte repede mai joc si Dota 2 bine cu setarile la minim deci Intel Core 2 Duo P8700 ar fi cam cea mai buna varianta? Multumesc
Deci Intel Core 2 Duo P8700 ar fi cea mai buna varianta? procesorul am vazut ca se poate inlocui foarte usor. si in legatura cu linux sunt foarte dezamagit, amavut wind10 actualizat de la 7 si dupa un timp a inceput sa mearga greut. bine aveam si foarte multe pe el am trecut pe linux si dupa pe w7 chiar daca nu mai are updaturi lucreaza de minune. se deschide foarte repede si mai joc si jocuri pe el bine pe low. dar pentru cat imi trebuie mie nu a-si face o investitie asa mare. asa ma gandeam ca poate gasesc un procesor sh pentru al inlocui pe al meu.
Nu merita sa mai schimbi procesorul, te obosesti degeaba.
Iar ca sistem de operare incearca ChromeOS Flex.
Vechi e putin spus. Parerea mea e ca un laptop cu ddr2 in 2022 nu prea mai poate fi folosit fara sa vrei sa-ti smulgi parul din cap. Also, laptopurile au procesoarele sudate pe placa de baza, ca sa il schimbi te-ar costa manopera mai mult decat face tot laptopul si nici nu se baga oricine la operatiunea asta.
Asta, fiind facut in era in care exista inca notiunea de upgrade si respect pentru client, si in care electronicele nu erau facute sa fie aruncate dupa doi ani, e posibil sa aiba un slot clasic cum sunt pe desktop-uri. Dar chiar si asa nu prea cred ca poti scoate un sistem minim functional din el.
Scoate-i ssd-ul si scoate-l la pensie. Si-a trait traiul, si-a mancat malaiul.
Pune Ubuntu sau Mint pe el. Asta e cam tot ce mai poti sa faci. Merge pentru emailuri si Facebook.
Sincer, nu merită să faci asta. O să coste ceva și diferența de performanță va fi foarte mică. Mai bine iei ceva nou de buget și îl pui pe ăla în vitrină ca amintire.
anonim_4396 întreabă:
octav005 întreabă: