Esti obisnuit cu ambele ecosisteme, ba esti nebun despre ce ecosisteme vorbesti aici.
Ecosisteme se refera la altceva nu la sistemele de operare de pe telefoene
Nu stiu la ce performante te referi tu. Daca telefonul face update, atunci o sa functioneze bine,
In momentul cand nu mai poate face update, deja incepe sa functioneze mai incet, cam despre asta este vorba.
Am avut iPhone 6S si l-am tinut pjna am luat 14 Pro, facea inca update, functiona f bine, am dat lui mama si inca il foloseste in RO.
Ecosistem cand vine vorba de Apple sau Samsung se refera la capacitatea interconectarii a mai multor dispozitive intre ele pentru o utilizare mai usoara. Drept exemplu, poti sa conectezi un Iphone la un Mac si Ipad, acestea fiind contectate au mai multe functii precum cloud clipboard, functia de drag and drop a unor aplicatii sau ferestre si chiar controlarea lor prin celelalte dispozitive. Ambele companii au ecosistemul lor cu plusurile si minusurile lor.
Ambele telefoane sunt extrem de performante si ar trebui sa aiba o durata de viata normala de peste 5 ani. Trebuie sa te avertizez insa ca ambele companii pot trimite update-uri prin care sa micsoreze performanta lor in timp. Aceste lucruri au fost confirmate de ambele companii in mod oficial si explicatia a fost deoarece vor sa incurajeze oamenii sa ramana cat mai in actualitate. Cand vine vorba de ce telefon sa iti cumperi, in principal trebuie sa te intrebi mai degraba ce ai dori de la un telefon. Sa compari functionalitatile lor, performanta lor atat ca nivel de procesare cat si la nivel de adaptabilitate sau baterie. Personal, iti pot recomanda cu caldura S24, fiind testat chiar de mine. Nu pot sa recomand Iphone deoarece nu am folosit.