1. Nu stiu unde gasiti toate tampeniile astea cu afectatul ochilor daca dai vsync on... cred ca le cautati mult ce e drept. Ochii ii strici daca stai mult la pc, nu ca schimbi tu un detaliu la grafica.
2. Normal sa iti dea niste linii pe ecran la vsync off. Asta e si treaba sa. vsync=vertical synchronization =sincronizare verticala. Daca imaginea nu este sincronizata, apar decalaje, si cum spui tu drept acele linii. Asta e tot.
In lucrul normal cu PC nu e nicio diferenta intre ON si OFF la v-sync.
v-sync face urmatorul lucru:
pastreaza FPS (frame per second) cu acelasi "refres rate" (rata de improspatare) ca al monitorului (60-75Hz.)
La jocuri in schimb treaba e urmatoarea:
daca placa video poate asigura mai multe FPS decat "refres rate" al monitorului atunci v-sync il treci pe ON.
Daca in schimb placa ta video reproduce aceleasi FPS sau mai putine ca si "refres rate" al monitorului, v-sync il treci pe OFF.
Ca sa nu-ti oboseasca ochii, cel mai bine, schimbi "refres rate" la monitor pe 75 Hz si v-sync OFF.
Pe urma functie de joc, poti trece si pe ON (numai la jocul respectiv) daca vezi vreo inbunatatire.
Da.dar la monitor nu imi permite sa schimb refresh rate cum spui tu. ii pe 1600x900 si 60hz si asa ramane
Refres rate e legat si de rezolutie. Scade rezolutia putin si inearca din nou.
Am incercat dar se vede urat.nu imi place
Daca ai monitor "wide" 16:9 HD si driverul placii video complet instalat si nu din update, nu ar trebui sa se vada urat.
Ce windows ai si ce placa video?
Am windows 7 pro si placa NVidia gts450
Du-te aici si descarca driver-ul. Alegi Windows-ul 32/64 biti si ai 2 variante:(fara BETA)
http://www.geforce.com/drivers
Dezinstaleaza driverul vechi, restart si instaleaza pe asta. Restart si pe urma incerci si vezi ce-ti permite din setari.
Porti incerca si din NVIDIA Control Panel.
Mariana155 întreabă:
CyberDune28 întreabă: