| AndreiSaigo a întrebat:

Salutare.In partitia c am doar 2, 50 GB liberi iar in partitia d am 60 de GB liberi.Intrebarea e:Cum transfer memorie din partitia d in partitia c(de ex. 10GB)?
P.S:Am windows 7

Răspuns Câştigător
5 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Exista softuri specializate prin care sa redimensionezi partitiile, astfel incat sa nu pierzi informatii de pe o partitie sau alta (Partition Magic e unul dintre ele; mai sunt si altele, le gasesti pe net). Pe C e indicat sa ramana sistemul de operare si programele instalate. Restul (muzica, filme, foto, materiale de pe net) trece-le in D, ca sa le asiguri protectie daca Windows-ul are probleme si nu mai poate fi accesat. Ce capacitate are partitia C? (nu spatiul liber ramas, ci in totalitatea lui).

| AndreiSaigo explică (pentru dannyel86):

Spatiul total din c e 19, 5 Gb si din D e 214 gb.Iar pe partitia c am doar windowsul si programele, in rest totul am pe d.

| gelu1970 a răspuns:

Golesti partitia d
intri in admin de discuri
elimini partitia d
redimensionezi partitia c cu cat vrei, in cazul tau ii adaugi 10 gb
apoi dai format la ceea ce ramane din partitia d
d trebuie sa fie goala ca sa nu pierzi datele.
pentru 50 gb eu nu as mai lasa nimic si as adauga totul la c
ai un hdd mic. cu cat partitia sistemului operativ e mai mica si mai plina cu atat mai greoi merge pc. cand c nu are macar o treime goala, sistemul operativ incepe sa mearga greu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E mai complicat cum spune Gelu dar poti muta fisiere din C in D, astfel liberezi spatiu in C.Dai copy la documentele si descarcarile din C in D apoi le stergi din C si astfel elimini spatiu.