E foarte simplu de curatat si nu pune in pericol garantia acestuia. Trebuie sa indepartezi doar spatele laptopului prins in suruburi si ajungi la componentele in cauza. Pe langa asta ai nevoie de un sprei cu aer comprimat care se gaseste in magazine la vreo 20-30 lei dupa ce ai aplicat spreiu pentru a indeparta praful lasa laptopu inchis pentru cateva minute deoarece este posibil sa se produca un condens la suprafata componentelor. Iar daca chiar doresti sa il duci la curatat, acesta poate fi curatat in orice sediu de repartii calculatoare (service calculatoare)
Daca inca este in garantie nu-l curata tu, in momentul cand l-ai desfacut ai pierdut garantia, asa ca du-l la service-ul trecut pe certificatul de garantie. Numai bine!
Salut.
O solutie simpla la care am recurs si eu este un stand de laptop cu cooler. La mine se simte diferenta:
http://goo.gl/KtKBA
Succes;)
Daca este in garantie, sa il duci sa ti-l curete de la firma de la care l-ai cumparat.
Daca iei acel metal conductor joc si schimbi pasta termoconductoare de pe procesor iti va iesi din garantie, pentru acea operatie trebuie dus la un service autorizat. Mare atentie.
Daca il deschizi doar pentru curatatrea prafului tin sa iti spun ca nu iti iese din garantie, cel putin eu inca nu am auzit de asa ceva la vreo companie. Nu ai voie sa faci nimic altceva decat sa il cureti de praf. Depinde de termenii si conditiile fiecarei companii. La mine nu iese din garantie. Daca nu exista sigil care odata rupt sa dovedeasca ca a fost deschis nu vad de ce nu s-ar putea deschide fara sa iti iasa din garantie. Eu iti sugerez sa citesti termenii si conditiile pe care ei le au.
Ok, va multumes frumos pentru ajutor.
O sa incerc prima data cu aspiratorul, daca nu merge o sa il desfac chiar eu pentru ca m-am utiat si partea de jos se poate desface fara sa rup garantia. Daca nici dupa asta nu merge, o sa-l duc la garantie .
Mersi pentru ajutor!
Pe heatsink-ul procesorului există sigilii care trebuie îndepărtate pentru înlocuirea pastei.
Cea mai banală soluție dar și eficientă e îndepărtarea prafului cu un aspirator cât de cât puternic. Se aspiră fantele de aerisire (obligatoriu radiatorul, adică pe unde scoate aer cald) și, dacă e nevoie, fanta pe unde notebook-ul primește aer rece (se găsește pe fundul laptop-ului, vei curăța paletele ventilatorului).
Nu e de la praf cat e de la pastra termoconductoare. Mergi la un service cu el sau poti incerca si acasa, dar e mai greu daca nu ai mai facut-o pentru ca nu sti cantitatea exacta.
Te duci cu laptop-ul la o vulcanizare si ii rogi sa-ti sufle putin in partea ventilatoarelor.Merita incercat.Bafta!
Lavinia_Cristina_ întreabă: