anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare membrii TPU!
Ieri dimineata am intrat ca de obicei intr-un joc rpg ce-l joc de ceva timp,si am observat un mic sunet la placa video(ca un fel de fluier ce-ti streseaza auzul,e suportabil dar enervant in acelasi timp)e de ieri acest sunet.Pc meu il sterg mereu, il aspir prin interior.Placa mea video e 'activa' adica dedesubt are un motoras mic.L-am sters azi putin,avea praf pe el,dar tot se aude, numai ca acum se aude ceva mai incet.Am verificat temperatura procesorului nu depaseste 40 grade, ceea ce e bine.Saptamana trecuta umblasem eu pe la setari in Bios,pe la fan era pusa pe pasiva ceva de genul,am debifat pentru a creste la intentitate maxima pentru racirea pc. Posibil cand joc un joc se incalzeste placa si cand da sa se raceasca sa se auda zgomotul ala? Am cautat si pe net,pe youtube era un video asemanator,multi am scris ca nu e o problema grava, dar vreau eu sa fiu sigur happy.

11 răspunsuri:
| eandopuncttk a răspuns:

Acel sunet stresant provine ori de la ram ori de la acei condensatori de la alimentare a placii de baza, ori de la condensatorul ala mare din sursa. oricare ar fi e pe duca

| anonim_4396 explică (pentru eandopuncttk):

Pe bunelaughing? Fac 1 an de cand am calculatorul, l-am cumparat anul trecut prin noiembrie daca nu ma insel.

| eandopuncttk a răspuns (pentru anonim_4396):

Inteleg ce spui tu acolo. mergi pe bune la un service pc

| CersetoruVesel a răspuns (pentru anonim_4396):

Am calculatorul din 2001 si nu am patit nici odata asa...dar bine am schimbat multe in el

Am mai gasit un video cu aceeasi problema ca a mea uite aici:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SeahtqeTrGo
Uita-te atent:p.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si am observat ca se aude doar atunci cand intru in joc dupa un timp.Dar daca nu ma joc nu se aude, gen daca vizionez un film sau fac altceva:p.

Stiu ce spui tu acolo. am patit chestia asta cu condensatorii de pe placa de baza... acele "butoiase" la mine sunt 4. sunt placi de baza care au chiar 6. scoteau acel sunet. a functionat pc-ul cat a functionat si s-au ars.

apoi cunosc pe cineva care a avut aceeasi problema... dar era ram-ul.
sfat! mergi cu pc-ul la un magazin de reparatii ca sa nu te trezesti cu surprize

si din cate spui tu aici doar atunci cand te joci sau te uiti la un film as tinde sa cred ca e ram-ul de vina

Doar atunci cand ma joc se aude.

Se aude ceva de genul, ca in filmuletul asta de aici:
http://www.youtube.com/watch?v=JJ7iEvYZJNo
Placa mea video e Nvidia.

laughing
ala e un cooler... ori ala din sursa ori de pe radiatorul procesorului ori de pe placa video.
trebuie desfacut, scoase palele... sters si pus pe ax ulei de mecanica fina

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vreau sa-mi raspunda cineva care chiar se pricepe in ale Pc, nu vreau raspunsuri doar asa ca sa se raspunda la intrebare.