Nu se poate masura sau calcula.
1. Daca bagi un termometru, risti sa "explodeze" din cauza metalelor sau lichidului inchis in el. Se poate strica inclusiv cuptorul cu microunde.
2. Incalzirea nu este neaparat lineara in timp. Daca introduci o farfurie de supa, dupa 30 secunde va fi doar usor caldut. Dupa inca 30 secunde se va mai incalzi putin. Iar daca programezi incalzirea de la inceput la 60 secunde, atunci supa va fi simtitor mai calda.
In concluzie: trebuie experimentat fiecare tip de mancare, cantitate si recipient introdus, cu timpi diferiti.
Nu există, dar poți experimenta.
Sunt prea multe variabile de luat în calcul - cantitatea și tipul lichidului, forma și mărimea vasului, temperatura inițială etc.
Nu există, dar poți face tu calculul. Setezi ce putere vrei, pui ce timp vrei, pornești, scoți și măsori temperatura. Ar fi ideal să-l pui tot în poziția aia(pe mijloc de exemplu), și temperatura va fi aproximativ la fel de fiecare dată.
Este greu sa calculezi, deoarece sunt mai multe lucruri de luat in calcul. Cea mai usoara si precisa metoda este folosirea unui termometru.