SE este bun, dar nu-i mai bun ca pro, deci parerea mea este sa iei un iphone pro, cai 11 sau care o fi, e mai bun ca SE.Zic din ce stiu de la prieteni care au SE si dupa un an au zis ca mai bun era sa fi luat pro.
Cel mai bun este sa folosesti ce iti place tie, cam asa se procedeaza.Pt ca fiecare foloseste telefonul pentru diverse chestii,asa ca unu o sa zica cai bun,altii ca e mai putin bun, fctie de ce interese au aia.
Tu trebuie sa stii ce faci cu acel telefon, pentru ce il folosesti, te gindesti, apoi te uiti la specificatiile fiecaruia si o sa stii care e bun pentru tine.
Pt mine, sincer e bun si alea de acu 20 de ani eu in afara sa vorbesc, sa dau un mesaj, la altceva nu prea folosesc telefonul.
Am si acum 6S bine cred ca o sa iau pe asta 14 Pro, acum cred ca nu mai e nimeni pe la magazin, ma refer sa stai sa astepti bla bla.
Bine iau eu 14, dar o sa-l folosesc ca si pe asta cel am acum, dar asta e, mai schimb si eu, e nitel mai mare ecranu, in rest la cel folosesc eu nu face nici o diferenta.
Iti dai seama ca as prefera un pro. dar in momentul de fata am un buget limitat si de aceea am vrut sa aud parerile voastre in legatura cu SE ul. nici eu nu folosesc telefonul ca sa il solicit mult. probabil multi studenti de varsta mea il folosesc in gaming. dar eu il folosesc pentru poze, social media, mesaje, si cam atat. cum am mentionat, peste 1-2 ani o sa imi iau un telefon nou, de care sa tin mult timp. deocamdata vreau doar sa ma reacomodez cu sistemul de operare.
Atunci ia SE e f bun la ce spui,merge si la mai multe,eu am comparat cu ala pro.
Referitor daca sa cumperi nou,folosit sau refacut,eu zic sa cumperi nou,sau refacut.
Ala refacut nu este folosit, alea au fost defecte si, sau dus la reparat, apoi la vinzare.
Bine eu zic ce inseamna refurbis, nu stiu in RO ce inseamna pentru romani, dar cam asta ar trebuie sa insemne.Sint si vindute, ajunge omu acasa, vede ca nu functioneaza, atunci il da inapoi, aia il repara si il vinde din nou.
Folosit nu te sfatui sa iei deloc, mai ales in RO.deci asa e cel mai bun,ai garantie,o sa mearga struna.
Nu stiu cum si ce produse se aduc in RO sper ca nu ajung pe acolo toate produsele slab calitativ,sa zica aia lasa ca pentru RO merge.
Odata vazusem la TV la stiri ca in RO se aduc numa produse slab calitativ,explicau aia acolo ca ambalaju este identic cu ala din alte tari,scrie exact aceleasi chestii, doar ca produsele is slabe calitativ comparativ sa zic asa cu acelasi produs din Germania, Italia etc.
Acy ca o fi adevarat, nu stiu, dar daca ai au zis, inseamna ca cineva a verificat.Plus am o sora in Italia trimite mamei produse de acolo,a zis si ea ca aceleasi chestii ce le foloseste ea in Italia nu-s la fel cu cele din RO.
Ce voiam sa zic,ar fi o idee buna sa cumperi uin telefon de asta din america, ar fi si mai ieftin si garantat o sa fie bun.Cel mai usor ar fi daca stii pe cineva pe aici, cand vine acu in vacanta de craciun til aduce . Daca nu cunosti pe nimeni, atunci ia nou de la magazin, ai garantie, daca nu se intampla nimic intr-un an nu cred ca va avea probleme nici mai tirziu.
Peste 1-2 ani daca iei altul,dai pe asta SE la cineva,la parinti tai,mai ales daca il cumperi acum nou.
Deci metalitatea parintilor visavis de nou si nu folosit este cit se poate de logica telefoane folosoite de altii,nu stii ce s-a intamplat cu acel telefon, poate a fost scapat in apa, chiar eu am avut asa unu, l-am dat la Apple cand am luat altul nou, le-am zis ca e scula
Stii cum este bun sa cumperi un telefon folosit? Daca ai un prieten f bun, o ruda si ala vrea sa cumpere acu unu 14 sa zic, are el 11 sau 12, dar vrea 14, asa da,de la ala poti lua,e ruda cu tine,prieten,sper ca ju te minte
Altfel nu e bine sa cumperi,mai ales de la necunoscuti,pentru ca nu stii ce cumperi.
Am un prieten o femeie, ea si-a luat de asta SE, am fost cu ea cand l-a luat, vrea asa ca zice cai mai micut.
Mai are inca unu SE ala primul, il tine decor,, mai are si 4 sau 5 si pe ala tot decor,desi is functionale,luate noi, neblocate, arata ca si noi, deci nu i s-a stricat, o cunosc f bine, doar ca nu-i 13 sau 14 pro este SE este si mai ieftin.
Ok bafta,sper sa iei un telefon bun,Apple is bune, asa am un amic il foloseste la intruna i-am zis ba sperii pe astia, la ala telefonul e tot timpul, non stop pe muzica din RO, pe radio din ro pe video, si-o cand doarme il lasa asa sa cinte muzica el crede ca are unu 11 pro,la munca,muncim impreuna,acasa,cand doarme,telefonul ala nu sta niciodata sa mai ia si ala o pauza.
Ce nul foloseste la jocuri ca nu-i curios de jocuri,dar la video,muzica non stop,internet ce cauta,etc. Poze nu mai zic are mii cred,ala tine tot,emailuri,poze,oricfe rahat il tine in telefon.
Deci telefon mai folosit ca la amicu asta ce zic eu nu am vazut la altii,cand munceste telefonul cinta,cand comnduce,telefonul cinta,cand doarme la fel,Are telefonul ala de nou,nu s-a stricat, l-a scapat de cateva ori pe jos, umbla cu el si pe la tara, prin praf, dar praf de ala ceata il lasa pe rahaturi de masinute de alea carte urci cu ele dealuri, noroaie etc.
Salut. Tata foloseste si azi iphone se 2020 fara nici o problema si daca nu ai mari pretenti o sa te mai tina 2 ani clar. atata ca bateria e putin in urma. Personal as lua un Iphone XR de pe flip.ro la 1700 lei sau sa mai astepti sa strangi bani pentru 11 dar tot de acolo. Atata timp cat conditia lui e " ca nou" atunci nu o sa ai probleme si are si garantie. eu mi-am luat 13 pro de pe flip, un amic 11 si o alta cunostinta 13 normal. toate funtioneaza perfect dupa luni de utilizare.
In afara de cele 6 ore la scoala nu voi sta in departarea unui incarcator, vorbind de baterie, oricum as avea si alternativa sa imi iau incarcatorul. parintii mei nu sunt de acord cu telefoanele second hand sau refurbished, din pacate, deci voi ramane la varianta SE. multumesc mult pentru informatii si sfaturi, apreciez mult
In legatura cu cele refurbished. de exemplu, in cazul la iphone 13 pro al meu ce l-am luat ca nou... bateria e la 100% inca si folosind o aplicatia de pe windows am intrat in datele telefonului si am descoperit ca o fost folosit cam 5 zile si incarcat de doua ori pana sa ajung la mine. la fel si la amica cu iphone 13. din cate vad, cele ca noi de pe acel site nu sunt refurbished cat telefoane noi folosite foarte putin timp.
Sa cumpar refurbished un 11 pro ar fi o idee chiar foarte buna. desi le-am explicat parintilor mei cum functioneaza aceste 3 categorii (sh, nou, reburbished) ei au ramas pe principiul ca imi iau teapa si nu le convine sa dau banii pe un telefon deja folosit. mentalitate destul de invechita parerea mea, dar or avea si ei dreptatea lor. multumesc pentru raspuns